Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, se arată nemulţumit de condiţiile în care, luni seara, a avut loc în Piaţa Unirii proiecţia peliculei "Povestea iubirii”, el acuzând autorităţile locale că, "sub pretextul unui val de nestăvilit de clujeni care se reîntorc în oraş după vacanţă”, autorităţile locale au ridicat restricţiile de circulaţie din zona pieţei, iar proiecţia a fost afectată de zgomotul făcut de trafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tudor Giurgiu, directorul TIFF, şi-a exprimat nemulţumirea prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, după ce înainte de începerea proiecţiei filmului şi-a cerut scuze faţă de public în numele Primăriei. În mesajul său care în două ore a strâns peste 250 de like-uri şi 20 de distribuiri, regizorul a reproşat autorităţilor că au permis traficul în zona Pieţei Unirii şi au afectat vizionarea peliculei "Povestea Iubirii”.

" Din nou 3000 de oameni aseară la proiecţia cu "Povestea iubirii" din Piaţa Unirii, cu coadă imensă la bilete la intrare (se vede şi în poză) Prima mare coproducţie internaţională filmată (şi) în Cluj sau în alte locuri din judeţ. Interes maxim, atmosferă festivă, emoţii, adaug aici şi prezenţa uriaşului actor care este Şir Derek Jacobi sau a regizorului Radu Mihăileanu. Ei bine, toate astea nu au fost de ajuns pentru a convinge Primăria sau/şi Poliţia rutieră că e inoportun să dea drumul circulaţiei în jurul pieţii, sub pretextul unui văl de nestăvilit de clujeni care se reîntorc în oraş după vacanţă. Ce s-o mai dregem, ne-am făcut de rahat! Adică nu contează că facem un festival major care pune Clujul pe hartă (m-am întâlnit ieri cu un jurnalist de la Huffington Post Italia care era surprins că Clujul e total necunoscut în Italia), nu contează că aducem business în oraş, toate astea pălesc atunci cînd vine vorba că o dată pe an, zece zile, să creăm condiţii civilizate de confort vizual şi mai ales fonic spectatorilor care aleg să vadă film în Piaţa Unirii”, a scris Tudor Giurgiu.

El a precizat faptul că aşteaptă scuze din partea Primăriei, explicând faptul că vrea „performanţă şi standarde înalte de calitate în festival”.

„Spre ex. aseară, spre finalul filmului, un moment tandru, liric între personaje a fost "spart" de claxoanele unui bou (probabil nu era clujean, altfel nu-mi explic). Stimaţi domni care luaţi decizii atât de "înţelepte", poate va stăm în gât în astea 10 zile, poate vă doriţi să plecăm din Piaţa Unirii (se rezolvă şi asta dar va trebui să daţi socoteală clujenilor), poate vi se pare că merge să vezi filmul şi aşa, cu cârduri de maşini prin preajmă. Vă spun eu însă, nu se poate. Eu vreau performanţă şi standarde înalte de calitate în festival. Ştiu că nu e neapărat ce va preocupa şi pe dvs, dar noi aşa am ajuns să facem un eveniment respectat în toată lumea. Dacă vi se pare puţin, daţi drumul la toată circulaţia în timpul filmelor, o să vină şi Alain Delon să se bucure şi el de zgomot şi claxoneală. Dacă vă pasă, transmiteţi-ne scuze şi va fi ok”, a mai scris el.

Potrivit unui anunţ făcut anterior de către Primărie, în perioada 3 – 11 iunie 2017, între orele 21.30 -23.30 se va restricţiona circulaţia rutieră  pe strada Napoca, str. Universităţii, Piaţa Unirii, latura de sud şi Bd. Eroilor.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentaţii Primăriei Municipiului Cluj-Napoca nu au putut fi contactaţi pentru a da un punct de vedere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.