Compact, Coma şi Altar sunt câteva dintre formaţiile care vor cânta în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, la evenimentul caritabil #3010 Festival, organizat de Asociaţia Colectiv GTG 3010 în perioada 28 - 30 octombrie, la Berăria H din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub motto-ul ”Heroes never die. Keep their spirits alive”, evenimentul comemorează cei 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa în tragedia din clubul Colectiv şi este dedicat, totodată, celor care s-au luptat timp de un an cu traume şi cu răni grave.

”Sunt conştient că nimic nu îmi poate aduce copilul înapoi, însă în memoria băiatului meu, un chitarist plin de energie, şi a celorlalţi copii pe care astăzi îi plâng părinţii, alături de cei care au învins moartea, organizăm acest eveniment şi ne propunem să aibă loc anual. Este şi un semnal de alarmă că ceea ce s-a întâmplat la Colectiv nu trebuie să se repete, dar şi un moment oportun pentru a începe să investim cu adevărat în soluţii pentru salvarea de vieţi”, a spus Eugen Iancu, membru fondator al Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

În cele trei zile vor cânta trupele Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton Unplugged, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărăşan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters şi 7 Semne. 

Prezentatorul evenimentului va fi Petre Magdin.

Banii din vânzarea biletelor vor fi folosiţi în beneficiul victimelor Colectiv, la decontarea tratamentelor. Nevoile acestora sunt mari şi pe termen nedeterminat. Rolul Asociaţiei este acela de a-i ajuta să treacă cât mai uşor peste suferinţa deja existentă.

Biletele se găsesc pe iabilet.ro, eventbook.ro, eventim.ro. Un bilet de o zi costă 50 de lei, iar un abonament - 100 de lei. 

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani.

În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.