Toboşarul australian Colin Burgess, membru fondator al trupei de hard-rock AC/DC la începutul anilor 1970, a murit, a anunţat formaţia pe conturile sale de socializare. El avea 77 de ani, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Foarte trist să aflăm de trecerea în nefiinţă a lui Colin Burgess", se arată într-o postare pe conturile de socializare ale trupei. "A fost primul nostru toboşar şi un muzician foarte respectat. Amintiri fericite, rock in peace Colin".

Nu a fost precizată cauza decesului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Burgess a fost recrutat în noiembrie 1973 pentru a ajuta la formarea AC/DC alături de fraţii chitarişit Malcolm şi Angus Young, vocalistul Dave Evans şi basistul Larry Van Kriedt.

Trupa l-a concediat pe Burgess în februarie 1974, acuzându-l că era beat pe scenă; ulterior, acesta a declarat că cineva i-a pus ceva în băutură. A fost urmat de o succesiune de toboşari şi a înlocuit unul pentru câteva luni în 1975.

Înainte de AC/DC, Burgess a cântat cu grupul rock australian The Masters Apprentices, care a fost inclus în Hall of Fame al Asociaţiei Industriei de Înregistrări din Australia în 1998.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.