Arcade de flori, aranjamente florale, umbrele colorate şi muzică de fanfară animează Piaţa Victoriei din Timişoara, la cea de-a III- ediţie a Festivalului Timfloralis, sute de oameni venind la eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri seară, sute de timişoreni se aflau în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru a admira aranjamentele florale de la cea de-a treia ediţie a Festivalului Timfloralis, care s-a deschis după ora 18.00.

Timp de trei zile, centrul oraşului Timişoara va fi împodobit cu flori şi aranjamente florale.

Arcade împodobite cu petunii colorate au fost amplasate la intrările în Piaţa Victoriei, iar în faţa Operei a fost amplasată o scenă pentru spectacole, dar şi locuri de relaxare, cu iarbă şi flori de toate culorile.

Atracţia din acest an este Fântâna cu Peşti din Piaţa Victoriei, simbol al oraşului Timişoara, care a fost ”îmbrăcată” într-o perdea de ramuri de arbori şi flori. Pe strada pietonală Alba Iulia a fost realizat un acoperiş de umbrele colorate, unde timişorenii, dar şi turiştii sunt invitaţi să îşi facă selfie-uri.

Festivalul, prin care este sărbătorită şi câştigarea de către Timişoara a titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, a început cu un concert al Fanfarei Big Band si cu prezentarea Zânei Festivalului, urmând să se încheie cu un concert al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara.

Pe lângă expozitii de flori şi aranjamente, în cadrul evenimentului va avea loc şi o paradă de modă cu accesorii florale, spectacole inedite de muzică şi dans, activităţi pentru copii. De asemenea, sunt şi standuri expoziţionale cu vânzare. Lucrările expuse sunt realizate de experţii societăţii Horticultura SA, floristul Dennis Kneepkens din Olanda, alături de Bianca Negrea, Alina Nagy-Ghinea – floristul care a împodobit cu flori Fântâna cu Peşti, precum şi Diana Toma, cea care a realizat amenajarea Fântânii fără Nume.

Pasionaţii de flori sunt invitaţi la plimbare - un tur al parcurilor însoţiţi de un ghid care le va prezenta diferite specii de flori, traseul fiind Parcul Catedralei, Parcul Justiţiei şi Parcul Copiilor, iar întoarcerea se face pe aleile pietonale de pe malul canalului Bega.

Duminică seară, festivalul se va încheia cu un concert susţinut de Cosmin Rafael Balean şi Dorina Vasilashko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.