Regele Charles va rata vizita prinţului Harry la Londra preferând drumeţiile în Transilvania. Majestatea Sa se va recupera în România săptămâna viitoare, în timp ce fiul său cel mic, care s-a mutat în California, va veni la Londra pentru a depune mărturie în procesul intentat grupului media Mirror, scrie The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regele va lipsi în timpul vizitei Ducelui de Sussex la Londra, săptămâna viitoare, întrucât plănuieşte să facă o excursie privată în Transilvania, spun sursele Telegraph. În timp ce tatăl său se va afla în România, prinţul Harry trebuie să se întoarcă la Înalta Curte de la Londra, la începutul lunii iunie, deoarece a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzaţii de piraterie telefonică.

Călătoria solo a Regelui Charles în România, planificată pentru cinci zile pe parcursul săptămânii viitoare, va coincide cu rara apariţie a fiului său în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că este puţin probabil ca cei doi să se vadă, scrie The Telegraph.

Harry vine din nou la Londra după vizita extrem de grăbită pe care a făcut-o în Anglia la începutul acestei luni pentru a asista la încoronarea tatălui său. Ducele de Sussex s-a grăbit apoi atât de mult să ajungă acasă, în California, încât încă purta medaliile şi costumul de dimineaţă când a ajuns pe aeroportul Heathrow pentru zborul de întoarcere, notează The Telegraph.

Când a venit la încoronare, ducele şi-a petrecut noaptea la Windsor, la Frogmore Cottage, dar nu s-a văzut cu fratele său mai mare, William, prinţul de Wales, şi nici nu a vorbit cu tatăl său sau cu mama sa vitregă, Regina Camilla, potrivit publicaţiei britanice.

Anterior, prinţul Harry mai făcuse o deplasare în Marea Britanie, la sfârşitul lunii martie, pentru a depune o altă plângere în justiţie pentru interceptări telefonice, de data aceasta împotriva The Daily Mail. Nici atunci nu l-a văzut pe rege, despre care s-a spus că era prea ocupat la reşedinţa sa din Highgrove.

CE FACE REGELE CHARLES CÂND MERGE LA VISCRI

Acum, potrivit surselor The Telegraph, viitoarea călătorie a regelui în România se va desfăşura săptămâna viitoare, în timpul căreia Charles se va recupera după încoronare şi va sta în casa sa din Transilvania rurală. Regina nu îl va însoţi în această călătorie, preferând să rămână în casa ei din Wiltshire.

În timpul vizitelor sale anuale la îndrăgita sa casă din Transilvania, se pare că regelui îi place să îşi petreacă zilele făcând drumeţii pe dealuri şi să picteze, iar seara să citească.

Regele Charles vine de mult timp în România, unde deţine în prezent cel puţin 10 proprietăţi, după ce a cumpărat prima sa proprietate - o casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri - în 2006. Zona rurală din jurul casei sale din Viscri îi oferă monarhului iubitor de natură posibilitatea de a face excursii botanice şi de a vedea pajişti cu flori sălbatice, precum şi trasee de drumeţie şi echitaţie.

În proprietatea regelui nu există wifi, televizor sau radio, dar salonul pentru desen are acum un "mic player hi-fi cu CD-uri", scrie The Telegraph.

HARRY VA DEPUNE PERSONAL MĂRTURIE ÎN INSTANŢĂ

Între timp, prinţul Harry este aşteptat să depună mărturie în persoană la procesul împotriva MGN de la Londra, la începutul săptămânii viitoare, în care se va confrunta cu fostul editor de la The Mirror, Piers Morgan, care a devenit unul dintre cei mai vehemenţi critici ai familiei de Sussex. Este de aşteptat ca desfăşurarea procedurilor în legătură cu plângerea sa să dureze trei zile, incluzând declaraţiile de deschidere şi apariţiile în boxa martorilor, când ducele şi martorii MGN vor fi audiaţi.

Prinţul Harry este una dintre numeroasele personalităţi de profil înalt care au depus plângeri în justiţie şi solicită despăgubiri de la grupul de presă pentru presupusă colectare ilegală de informaţii.

La începutul procesului, MGN a recunoscut că a existat o colectare ilegală de informaţii în legătură cu ducele, pentru care "îşi cere scuze fără rezerve". MGN neagă însă pirateria telefonică. Grupul a mai declarat că activităţile sale din trecut "justifică despăgubiri" în cazul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.