Lungmetrajul „Tata mută munții”, scris şi regizat de Daniel Sandu, va fi lansat pe 23 iulie în cinematografele din mai mult de 20 de orașe din țară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al doilea lungmetraj regizat de Daniel Sandu, producţie filmată în 4K, „Tata mută munţii” va rula în Bucureşti, Alexandria, Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Caransebeş, Cluj, Craiova, Focşani, Iaşi, Neptun, Oradea, Petroşani, Piatra Neamţ, Reşiţa, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Vama Veche şi Vaslui.

Filmul produs de Mobra Films şi distribuit de Voodoo Films „este un thriller plin de emoţie, cu personaje cu care veţi empatiza, le veţi judeca, vă veţi revolta împotriva lor dar nu veţi putea să nu le daţi dreptate, fiecăruia în parte, indiferent cu cine veţi ajunge să solidarizaţi”, după cum a spus Tudor Reu, producător executiv.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni („Bacalaureat”, „Poziţia copilului”), Valeriu Andriuţă („După Dealuri”), Judith State („Sieranevada”), Tudor Smoleanu („Bacalaureat”), Elena Purea şi Radu Botar („Cardinalul”).

Echipa filmului se va întâlni cu publicul în mai multe evenimente speciale, începând cu 19 iulie, la Cinema „Elvire Popesco” din Bucureşti. Programul complet al proiecţiilor poate fi consultat pe voodoofilms.ro.

Lungmetrajul, care a avut premiera mondială în competiţia celei de-a 24-a ediţii a Festivalului de Film de la Shanghai, pe 12 iunie, are în centru un bărbat gata să înceapă o nouă etapă alături de o femeie mai tânără. El este readus violent în contextul vieţii pe care încearcă s-o lase în urmă atunci când fiul său adolescent dispare într-o drumeţie montană.

Filmul este inspirat de o întâmplare adevarată şi spune o poveste despre vinovăţie şi dragoste, despre echitate şi compromisuri, despre lupta unui tată în încercarea de a-şi salva fiul.

Scenariul şi regia sunt semnate de Daniel Sandu (cunoscut pentru lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor” şi miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”), imaginea - de Tudor Vladimir Panduru, scenografia - de Simona Pădureţu, montajul aparţine lui Mircea Olteanu, iar producător executiv este Tudor Reu. Muzica este semnată de Petre Ioan Bog, compozitor de origine română stabilit la Los Angeles.

Lungmetrajul e produs de Mobra Films cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în co-producţie cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions şi Televiziunea Română şi susţinut prin Programul MEDIA Europa Creativă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.