Cea de-a zecea ediţie a Târgului de Crăciun de la Timişoara, la care vor participa aproximativ o sută de expozanţi, va fi deschisă în 1 decembrie şi va cuprinde şi spectacole de muzică populară, colinde şi activităţi pentru copii, Primăria alocând 300.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Primăria Timişoara, municipalitatea va organiza în perioada 1 decembrie - 8 ianuarie cea de-a zece a ediţie a Târgului de Crăciun, care se va desfăşura în Piaţa Victoriei.

”Pe platoul din faţa Operei Naţionale Române va fi montată, ca şi în anii trecuţi, o cupolă luminoasă cu 60.000 de leduri albe. În Piaţa Victoriei va poposi sania lui Moş Crăciun, decorată cu luminiţe de sărbătoare, iar bradul uriaş va fi împodobit cu 50 de şiruri luminoase (o mie de beculete/leduri cu lumina caldă) şi globuri. Perdeaua luminoasă, plasele, şirurile şi figurinele luminoase 3D din centru, de pe str. Alba Iulia, str. Mărăşeşti şi din jurul Catedralei Mitropolitane sunt montate de Elba SA, care se ocupă de iluminatul public în partea de nord a oraşului”, se arată în comunicat.

Aproximativ o sută de expozanţi vor aduce pentru vizitatori o ofertă variată de produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Pentru copii va fi deschis Atelierul lui Moş Crăciun. Pe lângă căsuţa cu murături, căsuţa cu ciocolată şi căsuţa cu migdale, anul acesta va fi amenajată şi o căsuţă cu dulciuri orientale.

De asemenea, în centrul oraşului vor avea loc spectacole de muzică populară, obiceiuri şi tradiţii de sărbători, colinde, concerte, poveşti şi activităţi pentru copii.

Târgul va fi deschis oficial de 1 decembrie, când va fi pornit şi iluminatul festiv de sărbători. Cu acest prilej vor fi organizate concerte susţinute de Orchestra Timişoara Big Band şi Ansamblul Timişul, dar şi de Clar Band, Raluka şi Delia. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

”În cadrul ediţiei aniversare a Târgului de Crăciun, în 10 decembrie, vom sărbători cei zece ani de bucurie de a fi împreună, cu un invitat special: Andra, care va susţine pentru toţi timişorenii un super concert. Aşadar, de la ora 17.00, pe scena din Piaţa Victoriei, sub genericul De 10 ani împreună la Târgul de Crăciun, petrecem alături de: Orchestra Timişoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office şi Andra”, se mai arată în comunicat.

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. 

Pentru manifestările din cadrul târgului, Primăria Timişoara a alocat suma de 300.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.