Sudul Franţei se pregăteşte pentru a marca debutul Festivalului de Film de la Cannes. Organizatorii evenimentului au desfăşurat pe faţada Palais des festivals et des congres afişul oficial al celei de-a 70-a ediţii a celebrului festival de pe Croazetă, luni, cu două zile înainte de ceremonia de deschidere, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest an, pe covorul roşu de la Cannes vor păşi multe nume sonore de la Hollywood, precum Nicole Kidman şi Jake Gyllenhaal. De asemenea, juriul competiţiei oficiale include personalităţi de marcă ale celei de-a şaptea arte, precum cineastul spaniol Pedro Almodovar, actriţa americană Jessica Chastain, actriţa chineză Fan Bingbing, actorul american Will Smith şi regizorul sud-coreean Park Chan-wook.

Cannes-ul atrage în fiecare an numeroşi admiratori ai vedetelor de cinema, care vin cu câteva zile înainte de debutul festivalului, pentru a ocupa cele mai bune locuri de lângă covorul roşu ce este întins în faţa Palais des festivals et des congres din Cannes, cu scopul de a le fotografia pe starurile lor preferate.

Festivalul de pe Croazetă este, de asemenea, un veritabil ”magnet” pentru vizitatorii din China. Unii dintre ei lucrează pentru companiile de distribuţie cinematografică şi au fost trimişi la Cannes pentru a învăţa şi a studia felul în care funcţionează cinematografia din Franţa.

Filmul care va deschide Cannes-ul 2017, proiectat în afara competiţiei, este lungmetrajul ”Les Fantomes d'Ismael”, de Arnaud Desplechin.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 - 28 mai. Juriul competiţiei oficiale de pe Croazetă va fi prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.