Participarea la un concert o dată la două săptămâni creşte speranţa de viaţă, arată un studiu realizat în Marea Britanie, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci de minute petrecute la un concert pot creşte cu 21% sentimentul de bine, arată raportul făcut de arena O2 din Marea Britanie şi Patrick Fagan, lector la Goldsmith University şi expert în ştiinţa comportamentului uman.

Prin comparaţie, yoga creşte starea de bine cu 10 procente, iar plimbarea unui câine, cu 7%.

Potrivit studiului, participarea o dată la două săptămâni la un concert poate face ca speranţa de viaţă în cazul iubitorilor de muzică să crească cu până la 9 ani.

Subiecţii studiului au participat la teste psihometrice şi de inimă, în timp ce efectuau diferite activităţi. În timp ce urmăreau muzică live, starea lor s-a îmbunătăţit cu 25%. Stimularea mentală a fost cea mai afectată, cu o îmbunătăţire de 75%.

Într-un comunicat transmis de O2, Fagan a spus: „Combinând toate descoperirile noastre cu cercetarea O2, am ajuns la concluzia că un concert o dată la două săptămâni poate duce la o creştere a duratei de viaţă cu până la un deceniu”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.