„Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană” activează, în premieră, în acest weekend, o nouă zonă a Capitalei, Strada Zizin din sectorul 3 (între Strada Foişorului şi Strada Brânduşelor). Aici vor fi organizate activităţi dedicate familiilor cu copii, de la spectacole de teatru, activităţi creative şi sportive, expoziţii tematice şi demonstraţii ecvestre şi canine, iar Calea Victoriei redevine pietonală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zonele pietonale „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” // 18-19 mai:

Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor, între orele 10:00 şi 22:00;
Sector 3 – Strada Zizin (între Strada Foişorului şi Strada Brânduşelor), între orele 09:00 şi 21:00.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Program artistic pe Calea Victoriei

În acest weekend, „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană” se alătură ediţiei aniversare a evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, în calitate de partener. În acest context, traficul rutier pe Calea Victoriei va fi restricţionat sâmbătă, între orele 10.00 - 22.00, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia - Splaiul Independenţei.

De asemenea, printr-un parteneriat cu STB SA - Societatea de Transport Bucureşti, va fi disponibilă o linie specială de autobuze, care va face legătura cu principalele obiective deschise în noaptea de sâmbătă spre duminică. Linia specială „Noaptea Muzeelor” va funcţiona între orele 18.00 şi 1.00, pe traseul Piaţa Presei - Piaţa Unirii (şi retur).

În weekendul 18-19 mai, pe Calea Victoriei, publicul este întâmpinat cu numeroase activităţi culturale şi artistice – expoziţii de fotojurnalism şi care prezintă istoria oraşului Bucureşti, concerte live cu fanfara Damian & Brothers, spectacole de teatru şi momente interactive în direct la radioul preferat al copiilor, Itsy Bitsy, zona pietonală fiind cuprinsă de o atmosferă vibrantă şi energizantă.

Sâmbătă, 18 mai, se inaugurează o nouă ediţie a expoziţiei „World Press Photo”, cea mai importantă expoziţie globală de fotojurnalism, adusă în România de Fundaţia Eidos, şi care va putea fi vizitată până la data de 7 iunie, în intervalul 10.00 - 22.00, în Piaţa Universităţii. 

În ambele zile de weekend, începând cu ora 17.00, trupa REAL – Andra Pierşinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuţie) – concertează în zona Hotelului Novotel (trotuar).

Sâmbătă 18 mai, părinţii sunt invitaţi împreună cu cei mici la un eveniment special conceput pentru familii, plin de energie şi voie bună. Atmosfera va fi animată cu provocări muzicale, jocuri interactive şi experienţe de emisie live din radiomobil, între orele 16.00-19.00, în zona Muzeului Naţional de Istorie a României/ Palatul CEC.

Tot sâmbătă, 18 mai, Teatrul Masca, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, pune în scenă spectacolul de teatru „Farfuria”, un manifest ecologist post-apocaliptic de dragoste care chestionează lupta pentru resurse şi relaţia cu ceilalţi, începând cu ora 18:00, în zona Casei Filipescu-Cesianu.

Ritmurile alerte ale fanfarei Damian & Brothers completează atmosfera de weekend la „Străzi deschise”, duminică, 19 mai, în intervalul 19.00 - 20.00, pe traseul Cercul Militar Naţional - Strada Piaţa Amzei (dus-întors). Cunoscutul artist Damian Drăghici invită publicul să se alăture concertului intinerant pe traseul pietonal şi să danseze pe muzica antrenantă a Fanfarei de 100.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti face parte din programul „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană” cu expoziţiile permanente „Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”, respectiv expoziţia tematică „Comorile haznalelor istorice din Bucureşti”, ce recreează atmosfera Bucureştiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porţelan şi sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim şi în Cartierul Evreiesc. Expoziţiile pot fi vizitate, în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10:00-17:30.

Teatrul Odeon vă invită să vă bucuraţi de „Odeon Theatre Fountain”, instalaţie de artă interactivă - o poveste în imagini a spectacolelor şi artiştilor teatrului, în ambele zile din weekend, între orele 10:00-21:00.

Program artistic pe Strada Zizin 

Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 9.00, copiii şi părinţii sunt invitaţi să participe la o serie de activităţi sportive, în zone special amenajate cu teren de baschet şi masă de ping-pong.

În cursul zilei de sâmbătă, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române - Biroul tradiţii, cultură şi asistenţă religioasă vă invită să vă bucuraţi de o fascinantă „Expoziţie de uniforme de epocă” - perioada 1850-1948, din colecţia Muzeului Jandarmeriei Române, începând cu ora 10.00.

Tot sâmbătă, participanţii vor fi încântaţi de demonstraţii cu echipaje ecvestre şi canine, organizate de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în intervalul 10:00-14:00, iar Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române va crea momente speciale printr-un program dedicat de exerciţii de autoapărare.

Pe parcursul weekendului, sâmbătă, începând cu ora 15.00, şi duminică, de la ora 10.00, cei mici, dar şi părinţii sunt invitaţi la spectacolul de teatru „Ciofu cel viclean”, susţinut de Trupa de teatru Cartea cu poveşti româneşti, iar artiştii Teatrului Nottara îi vor încânta cu piesa de teatru „Prinţesa răsfăţată”, cu două reprezentaţii sâmbătă, 18 mai, în intervalele 11.00-11.30 şi 12.00-12.30.

Totodată, spectacolul de teatru al bine-cunoscutei poveşti „Cei trei purceluşi” face parte, de asemenea, din programul dedicat copiilor şi va fi pus în scenă de Teatrul Excelsior, duminică, de la ora 11.00.

În programul artistic special creat pentru Strada Zizin sunt incluse şi activităţi educative, ateliere de creaţie, jocuri interactive şi spectacole de animaţie pentru copii, organizate de AKKA Show, Teatrul „Ion Creangă” şi Rolling Strings Puppet Show, care îi vor încânta pe cei mici.

Serile din weekendul 18-19 mai se încheie cu concerte live de muzică pop, percuţie şi populară, susţinute de elevii Şcolii de Artă din Bucureşti.

Restricţii rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 18-19 mai 2024, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.
În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23.00 până la ora 09.00.
Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.
În sectorul 3 al Capitalei, începând de sâmbătă, ora 07.00, până luni, la ora 02.00, traficul este restricţionat pe Strada Zizin, pe segmentul de drum cuprins între Strada Foişorului şi Strada Brânduşelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.