Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a prelungit, cu trei ani, statutul de destinaţie ecoturistică pentru zona Mara – Cosău – Creasta Cocoşului din Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MAT a prelungit statutul de destinaţie ecoturistică pentru o perioadă de 3 ani zonei Mara – Cosău – Creasta Cocoşului. Destinaţia, promovată în prezent sub brandul Eco Maramureş, acoperă patru unităţi administrativ teritoriale din judeţul Maramureş, respectiv: Budeşti, Călineşti, Deseşti, Ocna Şugatag”, a transmis, luni, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

”Maramureşul este cunoscut în special pentru tradiţiile locale şi pentru bisericile sale din lemn, monumente incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar totodată oferă importante oportunităţi pentru dezvoltarea unor programe turistice bazate pe natură”, au adăugat oficialii instituţiei.

Potrivit MAT, şapte zone au statul de destinaţie ecoturistică în România.

Acestea sunt:

  1. Zărneşti-Piatra Craiului, jud. Braşov
  2. Ţinutul Zimbrului-Parcul Natural Vânători, jud. Neamţ
  3. Eco Maramureş (Mara - Cosău – Creasta Cocoşului), jud. Maramureş
  4. Ţara Dornelor, jud. Suceava
  5. Retezat - Ţara Haţegului, jud. Hunedoara
  6. Colinele Transilvaniei, jud. Braşov, Mureş şi Sibiu
  7. Băile Tuşnad şi Împrejurimile, jud. Harghita

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.