Posturi TV şi de radio, platforme de streaming şi mari case de discuri au anunţat că şi-au suspendat activitatea, marţi, în semn de protest faţă de acţiunile violente ale poliţiştilor care au loc în Statele Unite, o iniţiativă la care s-au asociat mai mulţi artişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sony Music, Warner Music Group şi Universal Music participă la "BlackOut Tuesday", "o zi pentru a reflecta şi a ne organiza", potrivit unui mesaj publicat luni de Universal Music. 

Mai mulţi artişti, între care The Rolling Stones, David Guetta, Massive Attack şi Quincy Jones au anunţat că se asociază demersului.  

Apple Music nu mai oferă muzică nouă şi a publicat pe site doar un mesaj: "Suntem solidari cu comunităţile de culoare de pretutindeni". 

De asemenea, Spotify a înlăturat copertele pentru multe dintre cele mai importante liste de muzică. Şi alte platforme de streaming au avut iniţiative în acest sens. Interscope Records a promis că nu va mai lansa muzică nouă timp de o săptămână. 

Moartea americanului George Floyd a stârnit un val de proteste în mai multe oraşe din Statele Unite. 

George Floyd, bărbat de culoare din Minneapolis, a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare - Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a recunoscut duminică, la o conferinţă de presă, că vede moartea lui Floyd ca pe o crimă şi că ar vrea să îi vadă şi pe ceilalţi trei poliţişti acuzaţi.

O autopsie independentă arată că bărbatul a murit în urma asfixierii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.