Cineastul american Steven Spielberg a încheiat filmările pentru musicalul „West Side Story”, remake al clasicului de pe Broadway, care a fost inspirat de piesa „Romeo şi Julieta” a lui William Shakespeare şi adaptat după cartea lui Arthur Laurents, pe muzica lui Leonard Bernstein şi versurile lui Stephen Sondheim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Twentieth Century Fox a marcat momentul printr-un mesaj publicat miercuri pe Twitter care a cuprins fotografii din timpul filmărilor şi o scrisoare semnată de cineast.

Din distribuţia filmului lui Spielberg fac parte Ansel Elgort şi Rachel Zegler, Ariana DeBose şi David Alvarez.

Filmările au fost încheiate pe 28 septembrie. În fotografiile publicate apar atât regizorul, cât şi producătoarea şi actriţa Rita Moreno, care a făcut parte din distribuţia filmului lansat în 1961, care i-a adus un Oscar, dar care joacă şi în acest lungmetraj. 

Acţiunea „West Side Story” are loc în New York, unde două bande rivale - albii Jets şi portoricanii Sharks se luptă pentru supremaţie. Tony (Ansel Elgort) şi hispanica Maria (Rachel Zegler) se îndrăgostesc, visează să fugă împreună şi să se căsătorească.

Filmul va fi lansat pe 18 decembrie 2020.

Dramaturgul Tony Kushner, nominalizat la Oscar şi premiat cu Pulitzer, a scris scenariul filmului. Justin Peck, premiat cu Tony, a semnat coregrafia, iar din echipa muzicală face parte dirijorul Gustavo Dudamel de la Los Angeles Philharmonic.

„A fost o călătorie fără precedent: o întâlnire plină de bucurie, emoţionantă, suprinzătoare cu povestea şi muzica unuia dintre cele mai mari musicaluri din lume. Distribuţia şi echipa de sute de oameni talentaţi şi foarte angajaţi, generoşi şi, aparent, neobosiţi, au dat tot ce au putut filmului nostru şi pot să spun deja că filmul pe care îl vom lansa pe 18 decembrie 2020 le datorează totul, la fel şi regizorul profund recunoscător”, a scris Spielberg.

El a continuat: „În fiecare zi din ultimii patru ani în care am pregătit, făcut casting, imaginat «West Side Story», eu şi echipa mea, distribuţia şi echipa am mers pe urmele paşilor giganţilor noştri Leonard Bernstein, Arthur Laurents, Jerome Robbins şi Stephen Sondheim. Pentru lumina pe care au revărsat-o asupra lumii, pentru sprijinul, îndrumarea şi cunoştinţele pe care ni le-a oferit Stephen Sondheim şi pentru susţinerea fără oprelişti din partea moştenitorilor Bernistein, Laurents şi Robbins, datorez mai mult decât pot exprima”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.