„Soldaţii. Poveste din Ferentari” şi „Mariţa”, producţii Hi Film, fac parte din selecţia oficială a celei de-a 25-a ediţii a Filmfest Hamburg, care va avea loc în perioada 5 - 14 octombrie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, va fi prezentat în festival pe 8 şi 14 octombrie. La prima proiecţie vor participa Ivana Mladenovic şi producătoarea Ada Solomon.

Lungmetrajul, cu Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai în rolurile principale, este nominalizat pentru Sichtwechsel Film Award, în valoare de 10.000 de euro. Pentru acelaşi trofeu concurează filme din ţări precum Polonia, Franţa, Germania, Argentina şi Statele Unite.

Filmul Ivanei Mladenovic a avut premiera mondială la Festivalul de la Toronto şi a fost selectat şi în competiţia oficială a Festivalului de la San Sebastián 2017, care va avea loc între 22 şi 30 septembrie.

În cinematografele din România, el va fi lansat pe 2 februarie 2018. „Soldaţii. Poveste din Ferentari” este distribuit la nivel internaţional de Beta Cinema, iar în România de microFILM.

„Mariţa”, debutul în lungmetraj al lui Cristi Iftime, cu Adrian Titieni şi Alexandru Potocean în distribuţie, va fi prezentat la Hamburg pe 9 octombrie.

Pelicula, care a fost recompensată anul acesta cu premiul juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia "East of the West" a Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary şi cu trofeul Anonimul, va rula în prezenţa regizorului şi a producătorului Ada Solomon.

Filmul, care va avea premiera în cinematografele româneşti pe 1 decembrie, se află în cursa pentru NDR Young Talent Award, în valoare de 5.000 de euro, alături de producţii din ţări ca Brazilia, Taiwan, Iran, Rusia şi Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.