“Sieranevada”, peliculă regizată de Cristi Puiu, a câştigat, vineri seară, două premii la Festivalul de Film de la Chicago, Gold Hugo pentru cel mai bun film şi Silver Hugo pentru cel mai bun regizor, iar "Bacalaureat" a primit distincţii pentru scenariu şi rol principal, potrivit Chicago Sun - Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Titieni a câştigat premiul Silver Hugo pentru rolul principal din lungmetrajul “Bacalaureat” de Cristian Mungiu. Acelaşi premiu a revenit şi actriţei Rebecca Hall pentru rolul din filmul american “Christine”, în regia lui Antonio Campos.

Regizorul Cristian Mungiu a câştigat Silver Plaque pentru cel mai bun scenariu cu “Bacalaureat”. Kacper Fertacz a primit Silver Plaque pentru cea mai bună imagine cu “The Last Family”.

Premiul special al juriului a fost acordat filmului Iranian “The Salesman”, în regia lui Asghar Farhadi, cineast premiat cu Oscar şi Globul de Aur.

Regizorul rus Andrei Konchalovsky a primit de la directorul Michael Kutza, cel care a înfiinţat festivalul, premiul Fondatorului pentru drama alb-negru despre Holocaust “Paradise”.

“Sieranevada”, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar pentru "cel mai bun film străin în altă limbă decât engleză" va rula, luni în Chicago, la AMC River East 21.

Juriul care a acordat aceste distincţii a fost prezidat de actriţa Geraldin Chaplin.

Filmul "Sieranevada" a fost primul film proiectat în competiţia Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta. Acţiunea filmului "Sieranevada" se petrece la trei zile de la atentatul din redacţia publicaţiei pariziene Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile după moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă însoţit de soţia sa, în sânul familiei reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform aşteptărilor.

Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie ex-aequo la Festivalul de Film de la Cannes 2016 cu "Bacalaureat". Povestea filmului porneşte de la preocupările unui părinte în contextul societăţii noastre de astăzi. Producţia ”Bacalaureat” este primul lungmetraj al lui Cristian Mungiu care are în centru un personaj masculin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.