Primăria Timişoara a pregătit o serie de manifestări cu prilejul Zilei oraşului, care are loc în data de 3 august, printre acestea fiind depuneri de coroane, o şedinţă festivă a Consiliului Local şi concerte sau manifestări sportive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de marţi al Primăriei Timişoara, manifestările vor începe joi, de la ora 09.00, în Piaţa Petru Maior, cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române, intrate în Timişoara la 3 august 1919.

De la ora 10.00, în Piaţa Unirii, va avea loc o ceremonie publică prin care se vor marca 98 de ani de la unirea Banatului cu România şi, totodată, de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara.

La ora 13.00, va avea loc întrunirea în şedinţă festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara. De la ora 20.00, în Piaţa Victoriei, vor avea loc concerte cu: Vanotek, Antonia, The Motans şi Carla’s Dreams.

Pe tot parcursul zilei de vineri, sunt programate manifestări sportive dedicate zilei oraşului Timişoara, iar în Piaţa Victoriei, începând cu ora 20.00, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara.

Sâmbătă, de la ora 20.00, în Piaţa Victoriei sunt programate concerte cu: Phaser, The Weekend Band, un moment inedit Lorenzo Cristian Magic şi Loredana.

"Ziua Timişoarei, 3 August, a devenit ziua oraşului nostru prin Horărârea de Consiliu Local  nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre, se marchează ca zi a oraşului, momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919 şi instaurarea administraţiei româneşti", se mai arată în comunicatul citat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.