Scurtmetrajul documentar ”Sfârşitul verii/ End of Summer”, în regia Alinei Manolache, va fi proiectat înainte de premiera oficială a filmului ”Bondoc”, miercuri seară, de la ora 20.30, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sfârşitul verii” este produs de Dan Nuţu prin Aristoteles Workshop Association, imaginea este semnată de Ruben Agadjanean şi montajul realizat de Gabi Basalici şi Mircea Bobînă. 

Filmul conturează portretul colectiv al unor absolvenţi de liceu din Vama, Bucovina. Este ultima vară înainte ca fiecare să pornească pe drumul său, în care frenezia momentelor petrecute împreună începe să se amestece cu incertitudinile viitorului şi cu primele gânduri mature.

”Sfârşitul verii” va putea fi vizionat înaintea tuturor proiecţiilor filmului ”Bondoc” de la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti. 

Documentarul ”Bondoc”, în regia lui Mihai Mincan, Cristian Delcea şi Mihai Voinea, va rula în cinematografele din România din 23 septembrie. Filmul va avea premiera de gală pe 21 septembrie la Cinema Elvira Popescu, de la ora 20.30, în prezenţa echipei.

”Bondoc” va rula în Bucureşti (Cinema Muzeul Ţăranului Român, Cinemateca Union, Cinema Elvira Popescu), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Braşov (Cinemateca Patria) şi Sibiu (Librăria Habitus).

Filmul urmăreşte povestea lui Dan Bondoc, maestru la şah în vârstă de 78 de ani, care trăieşte singur în Bucureşti. Unicul său vis este să câştige campionatul organizat în memoria prietenului său decedat, marele jucător de şah Victor Ciocâltea. De-a lungul următoarelor zile, Bondoc este prins între bătăliile de pe tabla de şah, duse împotriva unor oponenţi mult mai tineri, teama că nu mai are rost pe lume şi sentimentul că mulţii săi ani îl transformă într-un jucător ineficace.

Dan Vladimir Bondoc a făcut parte din generaţia celor mai mari şahişti români din perioada comunistă, alături de Victor Ciocâltea şi Florin Gheorghiu, iar în anii ’50 era considerat una dintre speranţele şahului românesc, după ce se clasase pe podium la campionatele naţionale. Înainte de 1989 a participat la câteva turnee internaţionale, dar nu a reuşit nicio performanţă notabilă şi a rămas un veşnic talent irosit. Dan Vladimir Bondoc a murit luna trecută la vârsta de 82 de ani.

Mihai Mincan, Cristian Delcea şi Mihai Voinea au semnat scenariul şi regia, Luchian Ciobanu s-a ocupat de imagine, montajul a fost realizat de Dragoş Apetri, iar sunetul de Vlad Voinescu. Producător este Radu Stancu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.