Scott Walker, una dintre cele mai enigmatice şi influente figuri din istoria rockului, a murit la vârsta de 76 de ani, a confirmat casa de discuri 4AD pentru BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul de origine americană, stabilit în Marea Britanie, este cunoscut pentru piese precum „The Sun Ain't Gonna Shine Anymore” şi „Joanna” şi este considerat o influenţă pentru artişti ca David Bowie şi Jarvis Cocker.

A devenit celebru în anii 1960, odată cu grupul The Walker Brothers, iar mai apoi, în 1967, şi-a început cariera solo. Muzica lui, cu influenţe psihedelice şi experimentale, a explorat teme precum dragostea şi moartea.

În 2017, BBC a organizat un concert-tribut Proms pentru artist la Royal Albert Hall.

Walker, „unul dintre cei mai respectabili inovatori”, după cum l-a numit 4AD, a colaborat şi cu artişti ca Nick Cave şi Pulp.

Scott Walker a lansat opt albume cu The Walker Brothers, a scris muzică de film şi a lansat 14 albume solo de studio, cel mai recent fiind „Soused” (2014), pentru care a colaborat cu trupa experimentală de metal Sun O))).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.