Gucci a inclus în colecţia de primăvară-vară 2020 obiecte vestimentare inspirate de cămăşile de forţă, fapt care a stârnit o nouă controversă. Pe podiumul de la Milano, modelul Ayesha Tan-Jones a ţinut să semnaleze că nu este de acord cu alegerea designerului casei italiene, care a precizat că ţinutele exprimă o idee şi că nu vor fi scoase la vânzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentarea a avut loc în cadrul Săptămânii Modei de la Milano.

Tan-Jones, care a defilat pentru Gucci, a fost de părere că „folosirea reprezentării cămăşilor de forţă şi a ţinutelor care fac aluzie la bolnavii mintal” este „de neimaginat” şi „ofensatoare”, scrie CNN.

În timpul defilării, ea şi-a ridicat mâine, arătând palmele pe care a scris mesajul „sănătatea mintală nu este modă”.

„Ca artist şi model, care a avut de-a face cu propriile lupte cu sănătatea mintală, precum şi membri din familie şi persoane apropiate care au fost afectate de depresie, anxietate, tulburare bipolară şi schizofrenie, este dureros şi insensibil ca o casă mare de modă precum Gucci să folosească această reprezentare ca idee pentru un moment trecător”, a scris ea pe Instagram.

Modelul, care se defineşte ca persoană non-binară, a adăugat că „este de prost gust pentru Gucci” să se folosească de cămăşile de forţă pentru ţinute şi să le prezinte pe o bandă electrică „la fel ca într-o fabrică de carne”.

Gucci a publicat pe Instagram mai multe imagini din timpul show-ului şi a notat că „uniformele utilitare” au fost create pentru a expune o idee şi nu vor fi disponibile clienţilor. Ele au ca scop să arate cum „prin modă, puterea este exercitată asupra vieţii şi elimină expresia proprie”. În plus, costumele inspirate de cămăşile de forţă sunt doar o parte din colecţia primăvară-vară 2020.

Casa de modă nu a comentat cu privire la cele scrise de Tan-Jones.

Nu este prima dată când Gucci este în mijlocul unei controverse. În februarie, casa de modă a fost nevoită să prezinte scuze şi să scoată de la vânzare un pulover al cărui guler imita figura unei persoane de culoare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.