Lungmetrajul „Saf”, coproducţie Turcia – Germania – România, va rula începând de vineri, în cinematografele din ţară, iar proiecţii în prezenţa regizorului Ali Vatansever vor avea loc la Braşov şi Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, cu Saadet Isil Aksoy (cunoscută din „Twice Born”, „A Beautiful Life”) şi Erol Afsin („Mustang”, „Homeland”) în rolurile principale, va rula la Bucureşti (Cinema City AFI Cotroceni, Grand Entertainment Băneasa, Hollywood Multiplex, Cinema „Elvire Popesco”, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union, Cinema Europa), Bistriţa (Centrul Cultural Dacia), Bârlad (Cityplex), Botoşani (Cinema Unirea), Craiova (Cinema Modern), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Gura Humorului (Centrul Cultural Gura Humorului), Piteşti (Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Slobozia (Casa de Cultură) şi Târgu Mureş (Cinema Arta).

Regizorul Ali Vatansever va fi prezent joi, de la ora 20:00, la Visssual din Braşov pentru avanpremiera filmului.

O proiecţie specială în prezenţa regizorului, a coproducătorului român Anamaria Antoci şi a sound designer-ului Alexandru Dumitru este programată la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, vineri, de la ora 20:30.

„Saf” va rula la Iaşi în cadrul Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film, pe 14 iulie, de la ora 19:00.

Lungmetrajul a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto 2018, secţiunea Discovery, iar anul acesta Vatansever a fost desemnat cel mai bun regizor la Festivalul Internaţional de la Ankara, unde Saadet Isil Aksoy a fost recompensată cu trofeul pentru cea mai bună actriţă. Regizorul a primit şi menţiunea „New Voices” acordată de juriul Festivalului Palm Springs.

Acţiunea filmului se petrece în districtul Fikirtepe din Istanbul. Transformarea urbană face una cu pământul comunităţile sărace, iar refugiaţii sirieni se adăpostesc în clădiri abandonate. Kamil şi soţia lui, Remziye, riscă să îşi piardă casa. Rămas de mult timp fără un loc de muncă, Kamil este nevoit să accepte, în secret, să lucreze pe un şantier. Pe lângă faptul că astfel îi ia locul de muncă unui refugiat sirian, angajatorul lui este compania care distruge zona în care locuieşte. Oprimarea şi anxietatea – atât în cartier, unde se teme să nu fie descoperit, cât şi la lucru, unde a acceptat salariul mic pe care îl primesc refugiaţii – îl schimbă treptat. Când Kamil dispare, soţia lui trebuie să se confrunte cu consecinţele faptelor lui, care nu par să corespundă cu omul pe care îl cunoştea. Dar Remziye refuză să cedeze.

Din distribuţie mai fac parte Onur Buldu, Ummu Putgul, Kida Khodr Ramadan şi Mihaela Trofimov.

Lungmetrajul este scris şi regizat de Ali Vatansever, imaginea este semnată de Tudor Vladimir Panduru, montajul a fost realizat de Evren Lus, muzica a fost compusă de Erdem Helvacioglu, iar de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru. Producători sunt Selin Vatansever Tezcan şi Oya Ozden, iar coproducători, Harry Flöter, Jörg Siepmann şi Anamaria Antoci.

„Saf” este produs de Terminal Film (Turcia), 2Pilots Film Production (Germania) şi 4 Proof Film (România).

În România, lungmetrajul este distribuit de Domestic Film cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.