Actriţa Rose McGowan, una dintre femeile care l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de viol, a reacţionat la intenţia altor actriţe, printre care şi Meryl Streep, de a purta ţinute negre la gala Globurilor de Aur, într-un protest tăcut faţă de inegalitatea de gen. Ea le-a transmis acestora că tăcerea lor este problema şi că le detestă ipocrizia, informează hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Actriţe, precum Meryl Streep, care au lucrat fericite cu monstrul-porc, vor purta ţinute negre la gala Golden Globes, într-un protest tăcut. Tăcerea voastră este problema. Sunteţi dispuse să acceptaţi un premiu fals şi să nu generaţi schimbarea. Vă detest ipocrizia. Poate că ar trebui să îmbrăcaţi toate ţinute create de Marchesa (casa de modă fondată de Georgina Chapman, fosta soţie a producătorului Harvey Weinstein, n.r.)”, a scris Rose McGowan pe Twitter.

În urma primelor acuzaţii lansate în luna octombrie la adresa lui Weinstein, Meryl Streep s-a declarat „îngrozită”, precizând că „nu toată lumea ştia” despre comportamentul lui sexual nepotrivit. Streep a colaborat cu el la filme precum „August: Osage County” şi „The Iron Lady”, pentru care a câştigat un premiu Oscar

McGowan a mai criticat-o pe Streep pe Twitter anterior, ca răspuns la afirmaţia acesteia potrivit căreia acţiunile lui Weinstein reprezintă un exemplu „uriaş” de lipsă de respect. „Nu, Meryl, este o infracţiune”, a scris McGowan, adăugând că Meryl Streep minte.

Actriţa Rose McGowan susţine că producătorul Harvey Weinstein i-a oferit 1 milion de dolari pentru tăcerea ei, sumă pe care a refuzat-o cu o zi înainte să apară dezvăluirile din New York Times. Rose McGowan a spus cu mai mult timp în urmă că a fost violată de o personalitate de la Hollywood, însă abia după dezvăluirile apărute în New York Times şi după ce numeroase femei au susţinut că Weinstein a fost cel care le-a hărţuit şi agresat sexual, ea a mărturisit pentru The Hollywood Reporter că este vorba despre producător şi că şeful Amazon Studios ştia despre asta. Ea a afirmat că Weinstein a violat-o în 1997, pe când a jucat în "Scream”, film produs de Miramax, companie fondată de producător.

Actriţele plănuiesc să poarte ţinute negre la gala Globurilor de Aur, în semn de protest faţă de inegalitatea de gen, precum şi de recunoaştere a valului de acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală care au fost lansate recent în industriile de film şi de televiziune.

Potrivit Billboard, actriţele care vor participa la eveniment, inclusiv cele nominalizate şi prezentatoarele, vor renunţa la ţinutele colorate şi vor alege unele negre, pentru a transmite un mesaj.

Recent, a fost anunţat şi că gala Screen Actors Guild Awards, care va avea loc pe 21 ianuarie, va fi prezentată doar de femei.

Câştigătorii celor 25 de categorii a premiilor Globurile de Aur vor fi anunţaţi pe 7 ianuarie, în cadrul unei gale care va avea loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.