Regizorul britanic Terry Gilliam a suferit un atac cerebral care l-a împiedicat să participe la audierea de luni, când o curte franceză de justiţie urma să dea verdictul privind proiecţia filmului său „The Man Who Killed Don Quixote” la Festivalul de la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia a fost publicată de ziarul Nice-Matin şi confirmată pentru IndieWire de un apropiat al cineastului.

Gilliam, în vârstă de 77 de ani, a fost internat, însă acum „se află acasă”, a menţionat sursa.

O curte de justiţie din Paris urmează să anunţe miercuri dacă pelicula la care Gilliam a lucrat aproape două decenii va putea fi proiectată în închiderea festivalului, pe 19 mai, dată la care ar trebui lansată şi în cinematografele franceze.

Producătorul portughez Paulo Branco, care a lucrat la acest proiect într-o anumită fază, l-a dat în judecată pe regizor, susţinând că deţine drepturile exclusive asupra filmului încă din august 2016.

„The Man Who Killed Don Quixote” a fost selectat în afara competiţiei la Cannes, iar anunţul a fost făcut după o săptămână de la prezentarea lineup-ului. Preşedintele festivalului, Pierre Lescure, şi delegatul general, Thierry Frémaux, au spus că au ajuns la această decizie după ce au analizat „atent” situaţia. Branco şi compania lui de producţie, Alfama Films, au deschis mai multe acţiuni legale împotriva regizorului. Acesta din urmă a făcut apel pe 4 aprilie într-un proces din Franţa.

Terry Gilliam a îneput lucrul la acest film în 2000, iar producţia a fost finalizată în vara lui 2017. Din distribuţie fac parte Adam Driver, Jonathan Pryce şi Olga Kurylenko.

Festivalul de Film de la Cannes 2018 are loc în perioada 8 - 19 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.