O stea în onoarea regizorului şi coregrafului Kenny Ortega a fost inaugurată, miercuri, la Los Angeles, pe Walk of Fame. Cunoscut pentru că a regizat şi a creat coregrafia pentru trei filme din francizele "High School Musical" şi "Descendants", cineastul a fost acompaniat la ceremonie de Jennifer Grey, Kathy Najimy şi Gary Marsh, preşedinte şi director de creaţie al Disney Channels Worldwide.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ortega a realizat coregrafia la "Dirty Dancing". Najimy a apărut în două dintre filmele regizate de Ortega, "Hocus Pocus" şi "A Change of Heart", precum şi în prima parte din "Descendants", realizat pentru televiziune. 

Ceremonia a avut loc cu nouă zile înainte de premiera filmului "Descendants 3", producţie Disney Channel, pe care Ortega l-a regizat şi la care a creat coregrafia. 

Ortega a primit premii Emmy pentru coregrafia realizată la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2002 şi pentru "High School Musical". 

Ortega a câştigat un premiu Directors Guild of America (DGA) pentru regia programului "High School Musical".

Kenny Ortega şi-a început cariera la mijlocul anilor '70 realizând coregrafii pentru spectacolele de scenă ale formaţiei The Tubes din San Francisco. Primul film la care a creat coregrafia a fost musicalul "Xanadu" din 1980. 

El a mai realizat coregrafia pentru filme precum "Ferris Bueller's Day Off", "St. Elmo's Fire" şi "Pretty in Pink". 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.