O fotografie în care apar regina Elizabeth II şi prinţul Philip a fost lansată de Palatul Buckingham pentru a marca 73 de ani de la căsătorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fotografia realizată de Chris Jackson (Getty Images), regina şi ducele de Edinburgh apar privind o felicitare făcută de prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducelui de Cambridge, alături de alte felicitări şi scrisori primite cu ocazia aniversării.

Fotografia a fost făcută la Castelul Windsor săptămâna aceasta.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi principele Philip, Duce de Edinburg, sărbătoresc vineri 73 de ani de la căsătorie.

Cei doi s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent, în 1934.

După o a treia întâlnire, în iulie 1939, viitoarea regină, care avea vârsta de 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi au început să ţină o corespondenţă, potrivit royak.uk.

Elizabeth şi Philip s-au logodit în secret în 1946, iar regele George VI a ordonat ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947.

Logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947.

Slujba de cununie a prinţesei Elizabeth a Marii Britanii cu prinţul Philip a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în Abaţia Westminster, la Londra. Regina a avut opt domnişoare de onoare, între care sora ei prinţesa Margaret. Două mii de persoane au fost invitate la nuntă, iar între cei prezenţi la ceremonie s-au aflat regele Mihai I şi mama lui, regina Elena.

(Foto: Royal.uk)
(Foto: Royal.uk)

Elizabeth a fost al zecelea membru al familiei regale britanice care s-a căsătorit la Westminster Abbey.

Prinţul Philip a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta.

Ceremonia a fost înregistrată şi transmisă de BBC Radio pentru aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.