Melomanii, fanii genurilor rock şi jazz, dar şi cinefilii şi gurmanzii pot participa, weekendul acesta, la numeroase evenimente, printre care se numără Festivalul Orchestrelor de Radio - RadiRo, Bucharest Jazz Festival, festivalul de filme documentare muzicale DokStation, concursul ”George Enescu”, Fête de la Gastronomie, dar şi viziona filmul concertului susţinut de The Rolling Stones la Havana şi lungmetrajul ”Câini”, de Bogdan Mirică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orchestra Simfonică din Shenzhen (China) va deschide, vineri seară, de la ora 19.00, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, la Sala Radio. În program sunt cuprinse, între altele, ”Rapsodia Română Nr.1 în A major, Op. 11” de George Enescu şi ”Concertul de Pian nr. 2” de S. Rachmaninoff. Festivalul se încheie pe 1 octombrie. 

Anul acesta, RadiRo 2016 aduce pe scena Sălii Radio 22 de dirijori şi solişti, şase orchestre în nouă concerte. În festival va fi prezentă şi cea mai veche orchestră radio din Germania, Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, care, sub conducerea dirijorului Kristjan Järvi, care este directorul onorific al evenimentului de la Bucureşti, va prezenta programe diverse, combinând mai multe genuri muzicale. Biletele la Festivalul RadiRo 2016 sunt disponibile în reţeaua Eventim şi la casa de bilete a Sălii Radio.

În plus, iubitorii muzicii simfonice pot asista duminică, de la ora 19.00, la finala Concursului ”Enescu” – secţiunea Pian, care se va desfăşura la Ateneul Român şi care constă în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii ”George Enescu”. Pentru că biletele sunt epuizate de mai multe zile, concertele pot fi urmărite online, pe festivalenescu.ro şi pe Medici.tv, iar pe ecranul amplasat în faţa Ateneului ei pot asista la un video-mapping inspirat de muzica şi valorile lui George Enescu.

Recitalul extraordinar al pianistului Josu de Solaun va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, pe scena Ateneului Român. 

Fanii formaţiei The Rolling Stones au posibilitatea de a urmări primul concert pe care formaţia britanică l-a susţinut, în luna martie a acestui an, la Havana. Filmul ”Havana Moon: The Rolling Stones Live in Cuba”, regizat de Paul Dugdale, va rula în cinematografe din întreaga lume doar vineri seară, de la ora 20.00, iar la Bucureşti el va putea fi vizionat la Grand Cinema & More. Bilete pot fi rezervate online, iar informaţii suplimentare privind programul cinematografului sunt disponibile pe grandentertainment.ro.

Paul Dugdale a mai filmat concertul pe care trupe The Rolling Stones l-a susţinut în 2013 în Hyde Park, precum şi evenimente susţinute de Coldplay, One Direction şi Adele, între alele. Concertul din Havana a debutat cu "Jumpin' Jack Flash", piesă înregistrată în 1968, şi a continuat, între altele, cu ”(I Can't Get No) Satisfaction”, ”Start Me Up” şi ”Brown Sugar”.

La Bucharest Jazz Festival vor susţine concerte, vineri seară, Decebal Bădilă, Petrică Andrei şi Vlad Popescu, pe scena din Piaţa George Enescu, de la ora 20.00, iar de la ora 21.00 va cânta Lisa Simone.

Sâmbătă, de la ora 20.00, Mino Cinelu & Theodosii Spassov vor cânta în cadrul festivalului, iar de la ora 21.30 va urma The Kenny Werner Trio.

În ultima seară a Bucharest Jazz Festival, duminică, de la ora 19.00, Nicolas Simion Group va concerta în centrul Bucureştiului, urmat la ora 20.15 de Jazz Syndicate – Charlie Parker & Dizzy Gillespie Tribute şi de Trilok Gurtu Quartet, de la ora 21.30.

Mai multe producţii cinematografice remarcabile vor rula în cadrul festivalului DokStation. Unul dintre cele mai aşteptate filme, documentarul ”Nick Cave & The Bad Seeds: One More Time With Feeling”, regizat de Andrew Dominik, va fi proiectat în premieră în România, în deschiderea evenimentului - singurul dedicat filmelor documentare muzicale -, vineri, de la ora 20.30, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” din Bucureşti.  

Filmul este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album semnat Nick Cave &The Bad Seeds, ”Skeleton Tree”, şi un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015.

Proiecţia 2D a filmului va fi precedată, începând cu ora 19.00, de un concert susţinut de trupa The Mono Jacks şi de câteva extrase din noul documentar (work in progress), intitulat ”The Mono Jacks”.

Sâmbătă, în Parcul Drumul Taberei, va fi proiectat documentarul ”Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets” (2014), regizat de Florian Habicht. 

Duminică, la Grădina cu Filme, de la ora 21.00, va rula ”Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words” (2016), în regia lui Thorsten Schütte. Filmul este compus din interviuri şi multe extrase din concertele lui Frank Zappa.

Una dintre cele mai aşteptate producţii româneşti 2016 este thrillerul ”Câini”. Lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică, recompensat cu Premiul criticii - FIPRESCI pentru secţiunea Un Certain Regard la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF 2016 şi cu două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo, este lansat vineri în aproximativ 70 de cinematografe din 34 de oraşe din ţară.

În Capitală, din acest weekend, ”Câini” poate fi văzut la Hollywood Multiplex, Movieplex, Băneasa Grand Cinema & More, CineGlobe Titan, AFI Cinema City Cotroceni, Cinema City Mega Mall, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Park Lake, Cinemateca Union, Cinemateca Eforie şi Europa.

Un alt film românesc, documentarul ”Bondoc”, regizat de Mihai Voinea, Mihai Mincan şi Cristian Delcea, rulează în cinematografe. Documentarul îl urmăreşte pe Dan Bondoc, şahist septuagenar, pe parcursul a cinci zile, în care participă la un turneu organizat în memoria lui Victor Ciocâltea. Acasă, pe drum, în maşină, şi la turneul de şah, Bondoc este natural. Neinteresat de camera de filmat, sporovăieşte. Îi plac covrigii şi vorbeşte des despre moarte.

La 60 de ani la clasicul ”Cei şapte samurai” al lui Akira Kurosawa şi la ma bine de o jumătate de secol de la remake-ul american ”Cei şapte magnifici” al lui John Sturges, regizorul Antoine Fuqua revine cu povestea ”Cei şapte magnifici/ The Magnificent Seven”.

”Magnificii” sunt Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) şi Red Harvest (Martin Sensmeier). 

Deliciile frantuzeşti îmbinate armonios cu degustări de vin îi vor încânta pe români timp de câteva zile în hotelurile, bistro-urile, wine - barurile, patiseriile şi marile magazine de retail, care s-au afiliat ediţiei 2016 a Fête de la Gastronomie.

La Petite Manufacture Michel Cluizel îi aşteaptă pe gurmanzi pe toată durata Sărbătorii Gastronomiei cu degustări de ciocolată caldă în strada Episcopiei nr. 2-4, din Bucureşti. Degustările vor avea loc, de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 20.30. Duminică, degustările vor fi până la ora 17.30. Preţul unui pahar este de 8 lei.

Vineri, cu ocazia Sărbătorii Gastronomiei, Hotelul Pullman îi aşteaptă pe gurmanzi, între orele 19.00 şi 22.00, cu o degustare de brânzeturi şi vinuri la Barbizon Steak House. 

Show-uri spectaculoase de imagini vor fi proiectate, sâmbătă, pe faţada Palatului Parlamentului, urmate de concerte ale unor artişti internaţionali, la iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari concursuri internaţionale de video mapping, care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 19.00, în Piaţa Constituţiei. Lucrările artiştilor vor fi transpuse de 104 de proiectoare pe faţada clădirii Palatului Parlamentului, care are o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi.

Sâmbătă, începând cu ora 19.00, trupa Golan va urca pe scenă şi va prezenta publicului un proiect inedit, Golan Symphonic. De la ora 21.00, cap de afiş va fi artista irlandeză Róisín Murphy, care va susţine un concert ce se anunţă a fi electrizant, pe scena din Piaţa Constituţiei. În aceeaşi seară, echipa Limelight, din Ungaria, cu o experienţă de peste 15 ani, pregăteşte va prezenta spectacolul ”Interconnection”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.