Spectacole de teatru, premiera "Angajare de clovn", la TNB, un show de stand-up comedy la Copper's Pub, dar şi la un film gratuit în reţeaua HappyCinema pentru cei care-şi sărbătoresc ziua numelui de Sfântul Ion, au loc în weekend, în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iubitorii de teatru pot alege să asiste, duminică, la prima Conferinţă TNB din acest an, susţinută de dramaturgul Matei Vişniec şi care va vorbi despre Festivalul de la Avignon, capitala mondială a teatrului.

Întâlnirea va avea loc în Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), de la ora 11.00. Conferinţa susţinută de Matei Vişniec va fi ilustrată cu imagini din filmul documentar ”Matei Vişniec - rege la Avignon”, o producţie TVR Iaşi 2015 - Andreea Ştiliuc (realizator), Relu Tabără (imagine), Dragoş Brehnescu (montaj), transmite TNB.

Tot duminică, spectacolul ”Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, va avea premiera oficială la Sala Studio a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), la ora 19.30, în prezenţa autorului. Spectacolul se joacă şi sâmbătă seara, de la aceeaşi oră.

"O piesă deşănţată”, de Lia Bugnar, se joacă la Godot Cafe Teatru, sâmbătă, de la ora 22.00.

Pentru cei care vor să se relaxeze la un show de stand-up comedy, sâmbătă are loc a 3-a ediţie a “Revelionului Comedianţilor”, la Copper's Pub, la care îşi dau concursul Alex Şerban, Raul Gheba, Toma Alexandru, Cătă Dum şi Cristian Dumitru.

În acest weekend, un tur pietonal este organizat în zona Parcului Natural Văcăreşti. Geograful Andrei Ionel îi invită pe participanţi la prima aplicaţie cu caracter geografic din anul 2017. Turul este gratuit. Aplicaţia se ţine atât sâmbătă, cât şi duminică, cele două zile având acelaşi program. Ora de plecare: 12:00. Locul întâlnirii: staţia de metrou Constantin Brâncoveanu, afară. Distanţa parcursă: 8 km. Ora sosirii la Piaţa Sudului: 15.30.

Se recomandă încălţăminte pentru drumeţie de o zi pe teren neasfaltat (poteci). „În drumul către Lacul Văcăreşti vom merge pe cea mai îngustă stradă din Bucureşti şi vom face un popas la amfiteatrul părăsit de lângă Orăşelul Copiilor. Încheiem turul pietonal la Piaţa Sudului. Deplasarea se va face cu respectarea legislaţiei rutiere specifică pietonilor (pe trotuare), precum şi a legislaţiei de mediu (abandonarea deşeurilor şi colectarea de plante/ animale sunt interzise prin lege)”, spune organizatorul.

Turul pietonal durează circa trei ore. Evenimentul face parte dintr-o campanie personală de strângere de fonduri pentru tipărirea cărţii ”Arhiva de Geografie - Volumul 2” (dedicată Bulgariei şi Serbiei).

Cei care vor să admire lucrări de artă contemporană, la galeriile Căminul Artei şi Orizont, s-a deschis “Salonul de iarnă”, în care mai mulţi artişti expun lucrări de pictură, sculptură, grafică, fotografie, artă decorativă şi design. Lucrările pot fi văzute în weekend, între orele 10.00-19.00. 

Cinefilii au de ales între filme de acţiune, drame şi animaţii.

În cinematografele din ţară vor intra, vineri, filmul de acţiune ”Assassin’s Creed: Codul Asasinului/ Assassin's Creed”, regizat de Justin Kurzel, cu Marion Cotillard şi Michael Fassbender în rolurile principale, şi drama ”Collateral Beauty: A doua şansă/ Collateral Beauty”, regizată de David Frankel, cu actorii Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet, Helen Mirren, Keira Knightley, Naomie Harris, Michael Peña şi Jacob Latimore în distribuţie.

Alte premiere cinematografice ale acestui weekend sunt drama ”Doar sfârşitul lumii/ Juste la fin du monde”, regizată de Xavier Dolan, cu Marion Cotillard, Vincent Cassel, Léa Seydoux în distribuţie, şi animaţia ”Crăiasa Zăpezii: Foc şi Gheaţă/ The Snow Queen 3”, regizată de Aleksey Tsitsilin.

Filmul ”Doar sfârşitul lumii/ Juste la fin du monde” spune povestea lui Louis, interpretat de actorul Gaspard Ulliel, un scriitor tânăr, foarte bolnav, care se întoarce acasă după o absenţă de 12 ani, pentru a-şi anunţa familia că urmează să moară.

În animaţia ”Crăiasa Zăpezii: Foc şi Gheaţă/ The Snow Queen 3”, împreună cu noul său prieten, Rollan, Gerda încearcă să descopere adevărul din spatele legendei care terorizează ţinutul trolilor şi, din greşeală, sunt loviţi de vraja focului şi a ghieţii. Dacă la început li se pare amuzant faptul că Rollan poate produce foc din degete, iar Gerda poate îngheţa orice, curând puterile lor scapă de sub control şi trebuie să găsească soluţia de a reveni la normalitate, potrivit cinemagia.ro.

Sâmbătă, de Sfântul Ion, lanţul de cineplexuri HappyCinema, prezent în Bucureşti, Focşani şi Buzău, va oferi o intrare gratuită la un film la alegere persoanelor care poartă numele Ion, Ioan, Ionel, Ionuţ, Ioana, Ionela, într-un eveniment care are scopul de a încuraja vizionarea producţiilor cinematografice în mod legal.

O altă opţiune pentru petrecerea timpului liber în acest sfârşit de săptămână este oferită de Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), care va proiecta, pe parcursul weekendului, la Studioul ”Horia Bernea”, filme precum ”Câini”, ”Doar sfârşitul lumii/ Juste la fin du monde”, ”Ţestoasa roşie/ La tortue rouge”, ”Inimi cicatrizate”, ”Sieranevada” şi ”Toni Erdmann”.

Filmul ”Câini”, regizat de Bogdan Mirică, şi filmul ”Doar sfârşitul lumii/ Juste la fin du monde”, regizat de Xavier Dolan, în premieră naţională, vor fi proiectate vineri, de la ora 18.15, respectiv 20.30.

Sâmbătă, vor fi proiectate animaţia ”Ţestoasa roşie/ La tortue rouge”, regizată de Michael Dudok de Wit şi premiera naţională ”Doar sfârşitul lumii/ Juste la fin du monde”, de la ora 17.00, respectiv 18.30. Programul va continua cu filmul ”Inimi cicatrizate”, regizat de Radu Jude, de la ora 20.15.

Filmul ”Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu, va rula şi duminică, de la ora 16.00, şi va fi urmat, de la ora 19.15, de ”Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade.

Biletele pentru o proiecţie pot fi achiziţionate la preţul de 10 lei sau 7 lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari. Acestea pot fi cumpărate şi în avans, prin intermediul eventbook.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.