Evenimentul ”La pas pe Calea Victoriei”, Festivalul Internaţional de Statui Vivante, Pavilionul de artă Bucureşti - Art Safari 2017 şi premierele cinematografice ale filmelor ”Wonder Women” şi ”Baywatch” se numără printre opţiunile de petrecere a timpului liber în acest weekend, în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 21.00, segmentul de la intrarea dinspre Piaţa Victoriei până la intersecţia cu strada George Enescu devine zonă pietonală, pentru cea de-a doua ediţie a evenimentului ”La pas pe Calea Victoriei”, cu activităţi cu acces gratuit.

Trecătorii vor descoperi artişti stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuşi uriaşe, muzicieni, portretişti şi caricaturişti, dar şi o serie de manifestări artistice menite să însufleţească centrul oraşului, precum studiouri foto mobile, concerte ale unor grupuri vocale şi instrumentale.

Calea Victoriei va deveni, de asemenea, un imens teren de joacă dedicat celebrării Zilei Copilului, unde vor fi organizate echipe pentru participarea la campionate de jocuri precum ”Şotronul”, ”Elasticul” şi ”X şi O”. Un alt joc care va avea loc va fi de cultură generală, dedicat tinerilor şi adulţilor - ”În căutarea comorilor de pe Calea Victoriei”.

Evenimentul cuprinde şi ateliere de creaţie, spectacole de teatru pentru copii, toate cu intrare gratuită, expoziţia de panouri ”La pas pe Calea Victoriei”, tonete cu produse handmade, accesorii, ceramică, icoane, porturi populare, fotografii cu Bucureştiul de altădată, miniaturi pictate, obiecte din piele, aranjamente florale, dar şi preparate diverse, dulciuri, plăcinte, sandwich-uri, produse apicole, cafea şi limonadă.

Festivalul Internaţional de Statui Vivante, aflat la cea de-a şaptea ediţie, se desfăşoară în parcul Crângaşi, vineri şi sâmbătă, începând de la ora 17.40, iar duminică, începând de la aceeaşi oră, are loc în parcul Herăstrău. Între statuile vivante ce vor fi prezentate de actori din Austria se numără: Coco Chanel, Steve Jobs, Albert Einstein, Walt Disney, Wolfgang Amadeus Mozart, Alfred Nobel, Leonardo da Vinci, Marie Curie, Gustave Eiffel, Henry Ford şi Nikola Tesla.

Actorii Teatrului Masca se vor transforma în statui vivante precum: Doamna cu umbrelă, Colombiana, Pantoful înflorat, Manechinul, Aşteptarea, Talismanul, Sunetele şi Franţuzoaicele.

Actorii din Olanda vor prezenta statui vivante precum statuia grecească, Madonna înlăcrimată, Marilyn Monroe, iar cei din China se vor transforma în statui vivante – personaje din piesa ”O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale.

Iubitorii de teatru pot alege şi spectacolul ”Pe lacul auriu”, de Ernest Thompson, tradus de Radu Beligan şi Liviu Dorneanu, regizat de Dinu Cernescu, care se va juca în premieră la Teatrul Bulandra, sâmbătă, de la ora 19.00, la sala Toma Caragiu. Distribuţia este alcătuită de actorii Virgil Ogăşanu, Valeria Ogăşanu, Ana Ioana Macaria, Lucian Ifrim şi Alin Potop.

”De 50 de ani Kate îl iubeşte pe Tom, bărbatul ei; Claudia, fiica lor, luptă pentru dragostea lui Tom care ar fi dorit un băiat. Billy, copilul bezmetic al lui Bill caută şi el dragostea familiei lui. Bill se va căsători cu Claudia şi toate conflictele se vor linişti, acolo, la malul lacului. Spectacolul nostru se vrea o oază de zâmbete, de dragoste şi de linişte într-o lume anormală care ne înconjoară. În final cred că toţi am dori să rămânem acolo, pe malul lacului auriu”, a descries Dinu Cernescu spectacolul.

Cinefilii vor putea viziona în premieră în cinematografele din ţară, în acest weekend, comedia”Baywatch”, regizată de Seth Gordon, cu Zac Efron, Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach, Dwayne Johnson şi Alexandra Daddario în distribuţie, şi filmul fantastic de acţiune ”Wonder Woman”, regizat de Patty Jenkins, cu Gal Gadot şi Chris Pine în distribuţie.

Între opţiunile de petrecere a timpului liber în Capitală se numără şi vizitarea Pavilionului de artă Bucureşti - Art Safari 2017, care continuă până pe 18 iunie la Galeriile Kretzulescu. Preţul unui bilet pentru ediţia din acest an este de 50 de lei, iar cel al unui abonament pentru o lună este de 90 de lei. Programul zilnic este între 12.00 - 21.00, cu excepţia sâmbetelor, când programul este 12.00 - 00.00.

Pavilionul de artă este dedicat expoziţiei ”Luchian şi independenţii”, prilejuită de Centenarul Luchian (1916 - 2016) şi cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private. Cea mai mare expoziţie Luchian din ultimii 50 de ani oferă o privire de ansamblu asupra creaţiei “înnoitorului picturii româneşti”, făcând referire şi la gruparea de secesiune artistică ce s-a conturat în jurul personalităţii sale, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Expoziţia Centrală a Pavilionului de Artă Contemporană este intitulată ”Notes on a Landscape” şi este curatoriată de belgianul Wim Waelput, directorul şi fondatorul platformei pentru artă contemporană din Ghent. Expoziţia propune o explorare a tipurilor de preocupare artistică reprezentative pentru istoria locală a artei româneşti, punând accent pe factorii identitari şi geopolitici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.