Rapperul Lil Wayne s-a clasat pentru a cincea oară în fruntea Billboard 200, după ce albumul „Funeral” a fost vândut în 139.000 de unităţi în prima săptămână de la lansare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Funeral” este al 12-lea material de studio al rapperului şi urmează discului „Tha Carter V”, apărut în 2018. Piesele de pe acest album au fost accesate de 134 de milioane de ori în prima săptămână de la lansare.

Toate discurile lui au debutat în top 10 al Billboard 200. Lil Wayne a mai condus clasamentul cu „Tha Carter V” (2018), „Tha Carter IV” (2011), „I Am Not a Human Being” (2010) şi „Tha Carter III” (2008). 

În afara acestui debut, în clasamentul american al albumelor nou intrate sunt Russ cu „Shake the Snow Globe”, Kesha cu „High Road”, Louis Tomlinson cu „Walls” şi Yo Gotti cu „Untrapped”.

Este pentru prima dată în şapte luni când cinci albume au debutat în top 10 al Billboard 200.

Roddy Ricch​ şi „Please Excuse Me for Being Antisocial” au coborât un loc în top, până pe doi, după ce, în a noua săptămână de la lansare, albumul a fost vândut în 86.000 de unităţi.

După a treia săptămână de la lansare, „Music to Be Murdered” al lui Eminem a mai pierdut un loc în clasament, clasându-se pe poziţia a treia, cu 69.000 de unităţi vândute.

„Shake the Snow Globe” al rapperului Russ a debutat pe poziţia a patra, cu 65.000 de unităţi vândute. Acesta este al treilea material de studio al artistului care ajunge în top 10.

Post Malone şi „Hollywood’s Bleeding” s-au menţinut pe poziţia a cincea, cu 55.000 de unităţi vândute în a 22-a săptămână de top.

Billie Eilish şi „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” au coborât trei locuri în clasament, până pe şase, cu 52.000 de unităţi vândute în a 45-a săptămână de la debut.

„High Road” este al patrulea album al cântăreţei Kesha care ajunge în top 10. Discul a fost vândut în 45.000 de unităţi în prima săptămână şi s-a clasat pe locul al şaptelea. 

„Manic” al lui Halsey a coborât patru locuri, până pe opt, cu 43.000 de unităţi vândute în a treia săptămână de top.

Albumul de debut al lui Louis Tomlinson, „Walls”, a intrat în clasament pe locul al nouălea, cu 39.000 de unităţi vândute. Tomlinson este al cincilea şi ultimul membru al grupului One Direction care ajunge în Billboard 200.

Locul al zecelea în clasamentul actual a fost ocupat de „Untrapped” al lui Yo Gotti, care a fost vândut în 35.000 de unităţi în prima săptămână.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album). Mai nou, sunt incluse accesările audio şi video on demand din YouTube, precum şi vizualizările video de pe Apple Music, Spotify, Tidal şi Vevo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.