Trupa germană Rammstein este acuzată că trivializează Holocaustul după ce în cel mai nou videoclip membrii grupului apar îmbrăcaţi ca prizonieri din lagărele de concentrare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoclipul piesei „XXVIII.III.MMXIX” a fost lansat pe 26 martie şi, potrivit lui Charlotte Knobloch, supravieţuitoare a Holocaustului şi fostă preşedintă a Consiliului Central al Evreilor din Germania, „cu acesta, trupa a depăşit limita”.

„Instrumentalizarea şi trivializarea Holocaustului, aşa cum este arătat în imagini, este iresponsabilă”.

Primul comisar anti-semitism al guvernului german, Felix Klein, a spus cp videoclipul este „o exploatare de prost gust a libertăţii artistice”.

Rammstein a fost înfiinţată la Berlin, în 1994. Stilul muzical al formaţiei, pe care cei şase membri ai trupei l-au numit „tanz-metall”, încorporează elemente de industrial metal, muzică electronică, Neue Deutsche Härte şi heavy metal. Versurile sunt cu precădere în limba germană. Trupa Rammstein, celebră pentru utilizarea frecventă a efectelor pirotehnice în concertele sale, a lansat şase albume de studio, care au fost vândute în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a concertat la Bucureşti în 2010 şi 2013. Grupul este format din Christoph Schneider (tobe), Richard Z. Kruspe (chitară), Paul Landers (chitară), Till Lindemann (voce), Oliver Riedel (bas) şi Flake Lorenz (clape).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.