Proiecţii de film, întâlniri cu artişti români şi străini, conferinţe şi mai multe prezentări fac parte din programul Bucharest International Dance Film Festival, care va avea loc în perioada 9 - 13 noiembrie, în mai multe spaţii din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a doua ediţie a Bucharest International Dance Film Festival este dedicată producţiilor despre dans realizate de coregrafi, regizori de film şi artişti din întreaga lume.

În cadrul BIDFF vor fi proiectate filme atât în competiţie cât şi în afara ei, organizate prezentări şi conferinţe ale artiştilor invitaţi, precum şi o expoziţie de artă digitală.

Centrul Naţional al Dansului, Universitatea Naţională de Muzică, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, Galeria Galateca şi clubul Control vor găzdui principalele evenimente ale festivalului.

Tema ediţiei din acest an este corpul digital, care forţează barierele realităţii contemporane şi îndeamnă spectatorul să privească atent şi să reacţioneze ludic. Festivalul invită publicul să exploreze şi să descopere corpul în situaţii extreme.

Competiţia oficială se concentrează pe instalaţii şi filme de scurt metraj (ficţiune, animaţie, documentare) care forţează barierele corporalităţii. Premiile oferite sunt în valoare de 2.000 de euro. În cadrul programului off competition vor fi proiectate filme de ficţiune şi documentare.

Festivalul va debuta pe 9 noiembrie, cu “Intermedia Body”, conferinţa despre inovaţie şi noile tehnologii în dans, coordonată de Mihaela Kavdanska. Evenimentul va avea loc la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti - Sala Auditorium.

Ediţia din acest an propune şi expoziţia internaţională “Corpul Digital”- care cuprinde lucrări de artă digitală despre felul în care corpul se adaptează la era haosului informaţional. Vernisajul va avea loc tot pe 9 noiembrie, de la ora 19.00, la Galeria Galateca. Expoziţia va fi deschisă publicului pe întreaga durată a festivalului.

Cea de-a doua zi de festival este dedicată confluenţelor dintre corp, sunet şi video printr-o serie de ateliere şi prezentări.

Masterclass-ul “The chicken or the egg?” susţinut de regizorul spaniol Alex Pachon, la UNATC, va adresa întrebări legate de raportul dintre muzică şi dans în cadrul unui proces coregrafic destinat filmării.

O prezentare a Claudiei Hart (SUA) de la Galeria Galateca se va concentra pe crearea corpurilor avatar în performance-ul contemporan.

Bucharest International Dance Film Festival deschide seria proiecţiilor de film cu o retrospectivă specială "Fragmente despre sens şi senz", un proiect de cercetare despre viaţa doamnei dansului românesc - Miriam Răducanu, pe 11 noiembrie, de la ora 18.00, la Centrul Naţional al Dansului.

Şi tot pe 11 noiembrie, unul dintre cei mai în vogă coregrafi ai momentului, câştigătorul Leului de Aur din cadrul Bienalei de la Veneţia, Chris Haring, va împărtăşi publicului din experienţa metodei sale de lucru.

Ziua de 12 noiembrie este dedicată competiţiei oficiale de scurtmetraje şi instalaţii de dans. Din cele peste 1.000 de aplicaţii primite, BIDFF 2016 prezintă o selecţie riguroasă de filme care expun mişcarea ca mediu de reflexie şi atitudine progresivă. Proiecţiile vor avea loc la Universitatea de Muzică din Bucureşti - Studioul Experimental de Operă şi Multimedia.

Ceremonia de decernare a premiilor BIDFF va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 20.00, în clubul Control.

BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) este produs de Asociaţia Tangaj Dance şi finanţat de AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă pentru conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

BIDFF este un proiect cultural finanţat în cadrul programului "Bucureşti - Oraşul In-Vizibil" de către Arcub - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.