Ediţia a şaptea a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va începe vineri, în 10 spaţii din Capitală, unde vor fi prezentate un număr de 40 de filme, în proiecţii speciale sau în avanpremieră. Proiecţiile încep vineri seară la ora 18.00 şi se vor încheia sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 03.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectatorii vor avea ocazia să vadă cele mai noi filme regizate de cineaştii români, drame, comedii şi thriller, la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvira Popescu, Centrul Cultural Casa Artelor, Parcul Titan (Parcul Artelor), Parcul Crângaşi, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru, Make a Point şi Clubul de Educaţie Alternativă (Ferentari).

Cinefilii pot merge la Cinema Muzeul Ţăranului, unde vor fi proiectate filmele ”Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, de la ora 20.30, iar ”Ilegitim” de Adrian Sitaru, de la ora 00.00. În curtea muzeului va rula de la ora 21.00 filmul ”Legături bolnăvicioase”, în regia lui Tudor Giurgiu, într-o proiecţie specială, la 10 ani de la premieră. 

Cinema Elvira Popescu va fi gazdă pentru două proiecţii: filmul ”Două lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, va rula de la ora 23.00, iar de la ora 01.00 spectatorii vor asista la o vizionare-surpriză, un film în avanpremieră.

Centrul Cultural al Artelor din bulevardul Mircea Vodă a programat de la ora 20.30 filmul documentar ”Chuck Norris vs. Communism”, în regia Ilincăi Călugăreanu, iar de la ora 22.30 - ”Acasă la tata”, în regia lui Andrei Cohn. 

O scenă a fost amenajată pe malul lacului în Parcul Titan - Parcul Artelor, iar spectatorii vor vedea acolo, de la ora 20.30, ”Dincolo de calea ferată”, în regia lui Cătălin Mitulescu. De la ora 22.00 va rula ”Cinema, mon amour”, în regia lui Alexandru Belc. 

În Parcul Crângaşi, de la ora 20.30, va fi proiectat filmul ”Drumul spre succes” al lui Andrei-Nicolae Teodorescu, iar de la ora 21.00 ”YouTube Bazaar”, în regia lui Dan Chişu. 

Un tribut adus regizorului Ovidiu Bose Paştină, prin mai multe filme ale cineastului, va fi adus la Teatrul Unteatru, cu sediul în strada Sfinţii Apostoli, 44. De la ora 19.00 vor putea fi vizionate filmele ”Arta apărării individuale” (1980); ”Atelier cu călăuza” (1985); ”Iar ca sentiment, un cristal” (1986); ”Oameni care povestesc” (1983). 

Mircea Albulescu, Radu Beligan şi Marin Moraru vor fi rememoraţi în filmele ”La capătul luniei” în regia lui Dinu Tănase, de la ora 20.30, ”După-amiaza unui torţionar”, în regia lui Lucian Pintilie, de la ora 22.00, iar de la ora 23.30, ”Operaţiunea Monstrul”, în regia lui Manole Marcus. 

Cei care vor să vadă scurtmeraje româneşti din selecţia TIFF 2016, pot merge la Deschis Gastrobar, de pe Splaiul Unirii, 160, de la ora 20.00 până la ora 23.00. Programul cuprinde: ”Te mai uiţi şi la om”, în regia Anei Maria Comănescu; ”Ninel”, în regia lui Constantin Popescu; ”Wall”, în regia lui Mihai Radu Dan; ”Ana se întoarce”, în regia Ruxandrei Ghiţescu; ”7 luni mai târziu”, în regia lui Andrei Creţulescu; ”Blana”, în regia lui Tudor Botezatu; ”Oase pentru Otto”, în regia lui Matei Lucaci-Grunberg şi ”O noapte în Tokoriki”, în regia Roxanei Stroe. 

O altă serie de scurtmetraje româneşti va fi proiectată la J'ai Bistrot din Calea Griviţei 55, de la ora 20.00 la 23.00. ”Mă cheamă Costin”, în regia lui Radu Potcoavă; ”Ferdinand 13”, în regia Ceciliei Ştefănescu; ”4:15 Sfârşitul lumii”, în regia lui Gabi Sarga, Cătălin Rotaru; ”Proiecţionistul”, în regia lui Norbert Fodor; ”Miercuri”, în regia lui Goran Mihailov; ”Un gust amar”, în regia Ralucăi Ungureanu); ”Raisa”, în regia lui Pavel Cuzuioc şi ”O faptă bună”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. 

Trei proiecţii speciale vor avea loc în incinta Postăvăriei Române, la Make a Point, de la ora 19.00, filme care au avut premiera în urmă cu 10 ani. ”Hârtia va fi albastră”, în regia lui Radu Muntean, de la ora 21.00 - ”Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, în regia lui Cătălin Mitulescu şi de la ora 23.00 - ”A fost sau n-a fost?”, în regia lui Corneliu Porumboiu. 

La Clubul de Educaţie Alternativă de la Şcoala 147 din strada Bacău 1, vor rula ”Roboţelul de aur”, în regia lui Radu Mocanu, Mihai Dragolea, de la ora 18.00, ”Bucureşti NonStop”, în regia lui Dan Chişu, de la ora 19.30, şi ”Lumea e a mea”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, de la ora 21.30. 

Intrarea la proiecţii este gratuită, în limita locurilor disponibile. Vizionarea filmelor de la Cinema Elvire Popesco se face doar pe bază de rezervări, la adresa de email: cinema.bucarest@institutfrancais.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.