Producţia celor patru continuări ale filmului ”Avatar”, în regia lui James Cameron, a început cu un buget total de peste un miliard de dolari, informează nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Deadline, producţia celor patru filme a început în această săptămână, în oraşul Manhattan Beach, California. Filmările vor fi foarte scumpe, depăşind suma cheltuită de Peter Jackson când a filmat în paralel trei pelicule din seria ”Stăpânul inelelor/ Lord of the Rings”.

Datele la care vor fi lansate cele patru continuări ale filmului ”Avatar” au fost confirmate recent. ”Avatar 2” va avea premiera pe 18 decembrie 2020, ”Avatar 3” va fi lansat pe 17 decembrie 2021, iar următoarele două filme din seria cinematografică vor fi lansate pe 20 decembrie 2024 şi 19 decembrie 2025.

În luna mai, James Cameron a vorbit despre pauzele dintre lansările filmelor din seria ”Avatar”.

”A fost o pauză de şapte ani între «The Terminator» şi «Terminator 2: Judgment Day», precum şi între «Alien» şi «Aliens»”, a spus el, pentru CNN.

”Va fi, evident, o pauză de aproximativ 10 ani între «Avatar» şi «Avatar 2». Însă, după lansarea «Avatar 2» veţi avea certitudinea că vor urma încă trei filme. O mare parte din amânare a fost pentru a crea o viziune de ansamblu”, a adăugat regizorul. 

De asemenea, James Cameron a comparat producţia celor patru filme cu procesul de construire a Barajului celor Trei Defileuri din China. ”Ştiu unde voi fi în următorii opt ani din viaţa mea. Este o perioadă rezonabilă”, a spus el.

Filmul ”Avatar”, lansat în 2009 de Twentieth Century Fox, este o aventură fantastică plasată într-o lume magică, Pandora. Pelicula a generat încasări de aproximativ 2,8 miliarde de dolari, la nivel global. Continuarea lui a fost iniţial programată pentru lansare în 2014 şi a fost amânată de cel puţin trei ori de atunci, regizorul anunţând anul trecut că intenţionează să facă patru continuări ale filmului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.