Prinţul William şi soţia lui, ducesa de Cambridge, efectuează o vizită oficială la Paris, vineri şi sâmbătă, cu doar câteva luni înainte de împlinirea a 20 de ani de la moartea prinţesei Diana, decedată în urma unui accident de automobil ce a avut loc în capitala franceză pe 31 august 1997. Prinţul William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, şi soţia lui, se vor întâlni în timpul acestei vizite oficiale cu François Hollande, preşedintele Franţei, informează leparisien.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplul princiar britanic va lansa o iniţiativă franco-britanică, denumită ”Les voisins” (”Vecinii”), cu scopul de a întări relaţiile dintre cele două ţări, într-o perioadă în care britanicii se pregătesc să declanşeze procesul de retragere a lor din Uniunea Europeană.

După un dineu oficial, care va avea loc vineri, la reşedinţa ambasadorului britanic, prinţul William şi soţia lui vor merge, sâmbătă, pe Stade de France, unde vor asista la meciul de rugby dintre Franţa şi Ţara Galilor, în închiderea Turneului celor Şase Naţiuni. Prinţul William va reprezenta cu această ocazie pentru prima dată în mod oficial Uniunea de Rugby din Ţara Galilor, pe care o patronează de curând, în locul bunicii sale, regina Elizabeth a II-a.

Vizita cuplului princiar britanic nu prevede nicio comemorare oficială a decesului prinţesei Diana, care a murit la Paris, pe 31 august 1997. Însă, potrivit presei franceze, amintirea prinţesei Diana va plana, fără îndoială, asupra vizitei întreprinse de fiul ei cel mare în capitala Franţei.

Prinţul William avea 15 ani, iar fratele său Harry 12 ani, atunci când mama lor şi iubitul ei de atunci, Dodi Al-Fayed, au murit într-un accident de automobil, în timp ce erau urmăriţi de paparazzi pe străzile din Paris. Şoferul cuplului, francezul Henri Paul, care avea, potrivit anchetei oficiale, o alcoolemie de trei ori mai mare decât limita legală, a murit pe loc.

Această vizită a cuplului princiar britanic la Paris marchează, de asemenea, angajamentul prinţului William, prinţului Harry şi al tatălui lor, prinţul Charles, moştenitorul tronului, de a prelua un număr mai mare de sarcini oficiale ale reginei Elizabeth a II-a, care va împlini vârsta de 91 de ani pe 21 aprilie. 

Ducele şi ducesa de Cambridge vor efectua vizite oficiale în Germania şi Polonia în luna iulie. Prinţul William a anunţat în ianuarie că va renunţa în vara acestui an la munca sa de pilot de elicopter pentru serviciile de urgenţe, deoarece doreşte să se concentreze exclusiv pe activităţile sale oficiale. Probabil că prinţul William şi soţia lui, dar şi cei doi copii ai lor, George şi Charlotte, vor părăsi în această vară reşedinţa din Anmer Hall, o localitate din comitatul Norfolk, pentru a se muta definitiv în palatul Kensington din Londra.

Tabloidele britanice au criticat numărul redus de angajamente oficiale ale prinţului William, în comparaţie cu energia uluitoare afişată întotdeauna de bunica lui, regina Elizabeth a II-a, în timpul vizitelor sale oficiale de-a lungul deceniilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.