Prinţul Harry îi dă în judecată pe proprietarii tabloidelor britanice The Sun şi Daily Mirror pentru că i-ar fi interceptat ilegal mesajele din telefon, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham a confirmat faptul că cererile "cu privire la interceptarea ilegală a mesajelor vocale" au fost depuse la tribunal.

Cazul vine la doar câteva zile după ce Harry a lansat un atac dur împotriva tabloidelor britanice, în contextul în care soţia sa, Meghan Markle, ducesa de Sussex, a făcut plângere în instanţă faţă de Mail on Sunday, susţinând că ziarul a publicat, fără drept, o scrisoare pe care i-a trimis-o tatălui ei.

Un purtător de cuvânt al companiei care deţine The Sun, News Group Newspapers (NGN), deţinută de Rupert Murdoch, a confirmat pentru CNN o astfel de plângere din partea ducelui de Sussex, fără să comenteze situaţia.

Un reprezentat al Reach plc, din care The Mirror face parte, a spus că ştie de demersurile ducilor, dar că nu a primit încă nicio notificare.

The Guardian, care citează surse de la Palatul Buckingham, scrie că, într-adevăr, au fost depuse plângeri la Înalta Curte cu privire la "interceptarea ilegală a mesageriei vocale".

Nu există informaţii cu privire la pretenţiile ducilor de Sussex.

Săptămâna aceasta, prinţul Harry a anunţat că va adopta o poziţie fermă faţă de tratamentul "nemilos" pe care soţia sa Meghan Markle l-a primit din partea tabloidului britanic Mail on Sunday şi îl va da în judecată. 

"Din nefericire, soţia mea a devenit una dintre recentele victime ale unui tabloid britanic care duce campanii împotriva unor persoane fără a se gândi la consecinţe - o campanie nemiloasă care a escaladat în ultimul an, în timpul sarcinii sale şi în timpul creşterii fiului nostru", a spus Harry într-un comunicat. 

Ostilităţile dintre Harry şi presa de tip tabloid au degenerat de la începutul relaţiei sale cu Meghan Markle.

"Mi-am pierdut mama şi acum o privesc pe soţia mea cum cade victimă aceloraşi forţe puternice", a spus ducele de Sussex. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.