Primul teaser al filmului "Cei doi papi/ The Two Popes" cu Anthony Hopkins şi Jonathan Pryce în rolurile principale, despre un punct de cotitură în istoria Bisericii Catolice şi regizat de Fernando Meirelles, a fost lansat de Netflix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fernando Meirelles, regizorul „City of God”, nominalizat la premiile Oscar şi scenaristul Anthony McCarten, nominalizat de trei ori la Premiile Academiei Americane, prezintă povestea uneia dintre cele mai dramatice tranziţii de putere din ultimii 2000 de ani.

Frustrat în legătură cu direcţia în care merge biserica, Cardinalul Bergoglio (Jonathan Pryce) îi cere lui Papei Benedict (Anthony Hopkins) permisiunea de a se retrage în 2012.

Cu toate acestea, deşi se va confrunta cu scandaluri şi nesiguranţe, Papa Benedict propune o întâlnire cu cel mai dur critic al său şi viitorul succesor al Romei pentru a-i dezvălui un secret care va zgudui Biserica Catolică din temelii. În spatele zidurilor Vaticanului, începe lupta între tradiţie şi progres, vină şi iertare, iar aceşti doi bărbaţi complet diferiţi discută elemente din trecuturile lor, cu scopul de a găsi un teren comun şi de a construi un viitor pentru milioane de credincioşi din toată lumea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.