Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat, vineri, că la malul mării ar putea fi organizat un festival asemănător Untold, iar prima ediţie ar putea să aibă să aibă loc în acest an. Evenimentul ar urma să fie organizat de echipa care se ocupă de festivalul din Cluj-Napoca, reprezentanţii acesteia dând asigurări că artiştii vor fi de talia celor care cântă la Untold.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Decebal Făgădău, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipiul Constanţa îşi propune organizarea unui festival de anvergură, de tipul Untold, de acesta urmând să se ocupe aceeaşi echipă care realizează şi evenimentul de la Clu-Napoca.

“Am luat hotărârea de a ne îndrepta spre un parteneriat în vederea organizării unui festival, nu Untold, ci un festival de sine stătător, dar cu aceeaşi echipă care are deja o reţetă de succes şi care are un palmares unic în România. Îi asigur că efortul meu personal va fi acela de a asigura tot suportul pe care oraşul îl poate acorda unui asemenea eveniment şi dincolo de experienţa pe care o au la Untold, să construim un eveniment unic care să aşeze Constanţa pe harta europeană şi mondială a festivalurilor de gen. Infrastructura oraşului este generoasă, un festival la malul mării este binevenit oricând, avem deja evenimente de tradiţie, iar un eveniment în parteneriat s-ar încadra, spun eu, potrivit, într-o agendă pe termen scurt, mediu şi lung. Parteneriatul pe care ni-l propunem nu vizează un singur an sau un singur eveniment”, a afirmat Decebal Făgădău.

Directorul general al Festivalului Untold, Bogdan Buta, a declarat că festivalul va fi unul ”gândit pe specificul regiunii”. 

“Ne propunem să dezvoltăm un eveniment de succes aici, gândit pe specificul regiunii, punând în valoare potenţialul pe care îl are Constanţa şi litoralul românesc şi să-l promovăm tinerilor, că până la urmă lor ne adresăm, atât din România, cât şi din toată lumea, să devină o atracţie şi să dezvoltăm un eveniment cu impact major încă de la prima ediţie”, a spus Bogdan Buta.

Întrebat la cât s-ar ridica bugetul unui asemenea festival, Bogdan Buta a precizat că prima ediţie de Untold a avut un buget de cinci milioane de euro, iar din această sumă până în 7% au reprezentat fonduri publice, de la a doua ediţie festivalul finanţându-se exclusiv din vânzarea de bilete şi diferite parteneriate.

Bogdan Buta a mai declarat că deocamdată se lucrează pentru organizarea festivalului de la malul mării, iar în cazul în care lucrurile merg bine, prima ediţie ar putea avea loc în acest an.

Organizatorii au mai spus că în câteva săptămâni vor putea anunţa festivalul, în prezent lucrându-se şi la găsirea unui loc potrivit, dar şi a unei perioade în care să aibă loc evenimentul.

De asemenea, Buta a mai fost întrebat ce artişti ar putea veni la festivalul de la Constanţa, el afirmând că nu poate spune încă nimic, dând însă asigurări că aceştia vor fi de nivelul celor care cântă la Untold.

Ediţia din 2016 a festivalului Untold a adus la Cluj-Napoca peste 70.000 de oameni, ultimele două zile din festival fiind sold out.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.