Primăria Braşov anunţă restricţii de circulaţie, în zona Poiana Braşov, dar şi program special al mijloacelor de transport în comun în perioada festivalului Massif, care se va desfăşura între 14 şi 17 martie, în Poiana Braşov. Reprezentanţii municipalităţii susţin că, în perioada festivalului, ”sistemul de transport pentru Poiana Braşov se bazează, în principal, pe transportul public comun, completat de operatorii privaţi - taxi şi firme de ridesharing”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Municipalitatea din Braşov anunţă că a pus la punct un ”plan de mobilitate care să răspundă nevoilor celor care vor să ajungă la festival, fără a perturba traficul din Braşov, în special din zona centrală”.
 
”Ne aşteptăm la mii de participanţi în fiecare zi, la care se adaugă turiştii din Poiana Braşov, astfel că am gândit, ca şi anul trecut, un plan de mobilitate care să răspundă nevoilor celor care vor să ajungă la festival, fără a perturba traficul din Braşov, în special din zona centrală. Vom avea autobuze suplimentare, pe majoritatea liniilor care fac legătura dintre cartiere şi centrul oraşului, precum şi cu Poiana Braşov. Vom introduce curse speciale pentru festival, iar pe anumite linii, programul va fi prelungit până la ora 3.00”, a declarat primarul Allen Coliban.
 
Reprezentanţii Primăriei au făcut publice, miercuri după-amiază, datele planului de mobilitate, precizând că ”după ce planul de mobilitate implementat anul trecut prin intermediul operatorul RATBV s-a dovedit un succes, şi anul acesta sistemul de transport pentru Poiana Braşov se bazează, în principal, pe transportul public comun, completat de operatorii privaţi - taxi şi firme de ridesharing”.
 
Pe perioada desfăşurării festivalului Massif 2024, operatorul de transport în comun RATBV va suplimenta următoarele linii care fac legătura dintre Livada Poştei spre cartiere: 1, 2, 2b, 4, 6, 16, 17, 28, 31, 34, 36, 41. Programul se prelungeşte joi, vineri şi sâmbătă până la aproximativ ora 01.00. Ora exactă a ultimelor plecări va fi afişată pe site-ul www.ratbv.ro în zilele premergătoare.
 
Vor fi introduse linii care pleacă din Poiana Braşov spre cartiere, la sfârşitul spectacolelor: 1M,2M, 6M, 16M, 17M, 28M, 31M, 34M, 36M, 50M. Vor circula joi, vineri şi sâmbătă, cu ultimele plecări din Poiană la aproximativ ora 1.30. Duminică, ultimele plecări pe aceste trasee vor fi aproximativ în jur de 19.30.
 
Pe linia 20, joi, vineri şi sâmbătă, după ora 14.00, vor circula şase maşini. Frecvenţa va fi la circa 10 minute, dar cu monitorizare şi posibilitatea de suplimentare operativă. Pentru primele trei zile de festival, ultimele plecări din Poiana Braşov vor fi la ora 3.00. Pentru duminică, vor circula şase maşini de la ora 10.00 până la 22.30, iar ultima plecare din Poiana Braşov pe linia 20 va fi la ora 23.59. 
 
Pe linia 100 joi, vineri şi sâmbătă, după ora 14.00, vor circula patru maşini. Pentru primele trei zile de festival, ultima plecare din Poiana Braşov va fi la ora 3.00. Pentru duminică, pe această linie vor circula patru maşini de la ora 10.00, iar ultima plecare din Poiana Braşov la ora 22.30. Linia 100 are plecări din capătul Livada Poştei în ambele sensuri: de la peronul de pe trotuarul unde este casieria pleacă spre Poiană, iar de la peronul 4 pleacă spre Gară.
 
Mijloacele de transport în comun de pe linia 130M circulă joi, vineri şi sâmbătă între orele 14.00 şi 3.00, pe traseul parcare Cetate Râşnov - Poiana Braşov (terminal parcarea mare). În tot intervalul orar, circulă două autobuze, cu posibilitate de suplimentare dacă este cazul. Duminică, circulă de la 10.00 la 22.30 (ultima plecare din Poiana Braşov).
 
Linia 60 (Silver Mountain) va circula joi, vineri şi sâmbătă până la ora 03.00, iar duminică, până la 22.30.
 
”În toate cele patru zile va fi prelungit programul şi la casieriile din Livada Poştei şi Poiana Braşov, astfel: Livada Poştei, joi şi vineri - între orele 06.00-00.30, sâmbătă, între orele 08.00-00.30, duminică (8.00-22.30). Casieria Poiana Braşov: joi, vineri, sâmbătă, de la 08.00-02.00, iar duminică, între orele 08.00 şi 22.00. Vor exista şi echipe mobile de vânzare bilete în Livadă şi Poiană. Pentru achitarea călătoriilor, RATBV recomandă plata cu: card de transport RATBV, card bancar, telefonul mobil prin aplicaţia 24pay. În toate cele patru zile de festival, exceptând liniile suplimentate, pe toate liniile urbane sau metropolitane operate de RATBV, orarele se respectă conform programărilor de zi lucrătoare, zi de sâmbătă sau duminică”, precizează Primăria.
 
Pentru desfăşurarea în condiţii optime a festivalului Massif, parcarea mare din Poiana Braşov va fi închisă, în perioada 13 martie, ora 20.00 - 17 martie, ora 22.00, pentru organizarea terminalului RATBV, staţii taxi/Uber/Bolt, deszăpezire, centru de ridicare brăţări de festival. 
 
S-a decis, de asemenea, restricţionarea circulaţiei rutiere pe DN 1E Braşov-Poiana Braşov, cu trecere permisă exclusiv pentru mijloacele de transport public/ maşini de intervenţie/ taxi/ ride-sharing/ riverani/ maşini acreditate, în perioada 14-16 martie, între orele 16.00-01.00 şi în 17 martie, între orele 11.00-22.00.
 
În plus, se va amenaja o staţie temporară pentru stocare autobuze la AJOFM (Livada Poştei), în perioada 13 martie, ora 23.30 - 17 martie, ora 22.00. 
 
Pe parcursul celor patru zile de festival, riveranii au acces rutier în intervalul orar restricţionat, în baza unui permis de acces auto provizoriu. Acesta poate fi ridicat de la Centrul de Agrement (punctul de acreditări) din Poiana Braşov, între 12 şi 17 martie, în intervalul orar 8.00-20.00, sau de la Primăria Braşov, Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni (luni - joi, între orele 8.00-16.00, vineri, între orele 8.00-13.00). 
 
Mii de persoane sunt aşteptate la cea de a doua ediţie a Massif 2024, la care a fost anunţată participarea artiştilor Mahmut Orhan, Claptone, Shimza, GORDO, Dirty Nano, Mahony, HVMZA, Valeron, Sezer Uysal, Adrian Şaguna, Arias, Dark & Menthol, Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), Akos, Chase & Status, belgianul Netsky, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote, Villain, DWLS, HVNDS, Grasu XXL, Şuie Paparude, CTC, Puya, Aurik & Pelin, 4AWL, Andi Moisescu, The Hollygood Gang, Killa Fonic, Deliric x Silent Strike, Cucugram b2b Deny, Memphis and Blocksberg, Pappa M & Mc Dylma şi Hip-Hop Takeovers.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.