Bob Iger, preşedinte şi CEO al Walt Disney Co, a vorbit într-un interviu acordat BBC Radio despre criticile aduse de cineastul Martin Scorsese filmelor Marvel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iger a declarat că îl admiră pe cineast, însă crede că nu a văzut vreodată un film Marvel. Legat de franciza „Star Wars”, Iger a spus că simte că „mai puţin înseamnă mai mult”.

„Am spus public că sunt de părere că am făcut şi lansat prea multe filme «Star Wars» într-o scurtă perioadă. Nu am spus că au fost dezamăgitoare în vreun fel”, a spus Bob Iger. „Nu am spus că sunt dezamăgit de performanţele lor. Cred doar că există ceva atât de special la un film «Star Wars» şi că mai puţin înseamnă mai mult”. 

Întrebat despre recentele afirmaţii ale lui Martin Scorsese cu privire la Universul cinematografic Marvel şi comparaţia acestor filme cu parcurile tematice, Iger a declarat: „Cred că Martin Scorsese este un mare cineast. Sper că aude asta. Nu am o relaţie cu el, dar nu contează. Îl admir foarte mult. Cred că a realizat nişte filme minunate. Mă gândesc la «Goodfellas» şi «Raging Bull», la «Taxi Driver», ca să amintesc câteva. Un cineast fenomenal. L-aş confrunta pe acest subiect. În primul rând, Marvel face filme - sunt filme ceea ce face Martin Scorsese - şi sunt filme bune, cu regizori buni şi scenarişti buni şi actori buni şi directori de imagine buni şi designeri de costume bun şi ingineri de sunet buni şi editori buni. Pot continua. Aceştia sunt oameni talentaţi, care muncesc mult şi îşi pun talentul în filme care distrează oameni în săli de cinema din întreaga lume... Ei au parte de o bună experienţă de două ore. Ies simţindu-se mai fericiţi sau mai bine”.

Iger a adăugat: „Nu cred că a văzut vreodată un film Marvel... Niciun om care a văzut un film Marvel nu poate face o astfel de declaraţie”.

Preşedintele Disney nu a discutat cu regizorul în urma comentariilor făcute, însă a spus că este nerăbdător să vorbească.

La începutul lunii octombrie, Martin Scorsese a stârnit o polemică la Hollywood declarând că filmele cu supereroi, precum cele produse de studiourile Marvel, nu sunt „cinema", ci fac parte, mai degrabă, dintr-un parc tematic. El a precizat că a încercat şi nu a reuşit să vizioneze noile filme cu supereroi.

„Am încercat, dar nu reprezintă cinematografie. (...) Nu este cinema-ul prin care un om încearcă să comunice experienţe emoţionale, psihologice altor persoane”, a declarat Scorsese pentru revista Empire.

Walt Disney Co. a achiziţionat Marvel în decembrie 2009.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.