Hannes Halldorsson, portarul echipei naţionale de fotbal a Islandei, a declarat pentru The Hollywood Reporter că visul său este să regizeze un lungmetraj şi seriale de televiziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima dată la Cupa Mondială, atletul în vârstă de 34 de ani a vorbit şi despre lovitura de pedeapsă executată de Lionel Messi pe care a apărat-o în primul meci al Islandei la turneul final.

Ar fi un vis devenit realitate pentru orice portar o astfel de apărare, spune el, „dar să fac asta în primul nostru meci de la Cupa Mondială şi cu cel mai bun jucător din lume nu ar fi un film credibil despre sport”.

„Dacă aş avea scenariul ăla, aş da din cap dezaprobator şi aş spune că nimeni nu poate crede asta”, a declarat portarul.

Precum fotbalul, interesul lui Halldorsson pentru film a apărut în adolescenţă. „Am făcut scurtmetraje cu prietenii mei când eram tânăr. Le-am făcut în liceu şi, după ce am absolvit, am înfiinţat propria companie de producţie, cu care am făcut în general videoclipuri muzicale şi reclame”. El a regizat şi un documentar şi câteva programe TV.

„Visul meu este să fac un lungmetraj şi seriale de televiziune. Dar asta a fost imposibil în timp ce mă antrenam. Singura mea opţiune a fost să fac reclame. Sper să am câteva oportunităţi”, a mai spus Halldorsson, care activează la clubul danez Randers FC.

Fotbalistul găseşte că povestea naţionalei islandeze, care este antrenată de un dentist, este o sursă destul de bună de inspiraţie pentru un film. 

„Dacă mi-ar fi oferită ocazia să fac un film despre echipa naţională de Islandei aş spune da, pentru că vreau să fac un lungmetraj. Dar probabil nu voi scrie un film despre mine. Ar fi egoist”.

I-ar plăcea să realizeze un blockbuster, deşi este conştient că impresia lăsată de filmele a căror acţiune are loc în Islanda este aceea a unui „sat de pescari” cu personaje „puţin deprimate”. „Dacă voi avea şansa mă voi concerta pe filme ca, să spunem, thrillere sau comedii”.

Vineri, echipa lui Halldorsson va întâlni Nigeria. „Sunt nerăbdător. Este un meci important. Visăm să ne calificăm”.

Islanda, care a ajuns în sferturile de finală ale Euro-2016, este prezentă pentru prima dată la un turneu final mondial. Ea a remizat cu Argentina, 1-1, şi va mai juca pe 26 iunie cu Croaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.