Poliţia Metropolitană din Londra a lansat o anchetă cu privire la acuzaţiile conform cărora fundaţia caritabilă a Prinţului Charles a oferit ajutor onorific unui cetăţean de origine saudită, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Scotland Yard a anunţat  că anchetează presupuse infracţiuni în temeiul Legii de prevenire a abuzurilor, din 1925.
Nu au existat arestări sau interogări în stare de arest preventiv, a precizat Poliţia Metropolitană.
Fundaţia Prinţului Charles, despre care se spune că are o relaţie strânsă de cooperare cu poliţia, a afirmat că ar fi „inadecvat să comenteze o anchetă în curs”.
Decizia de a deschide ancheta vine ca o consecinţă a evaluării unei scrisori din septembrie 2021, scrisă de fostul valet al Prinţului Charles, Michael Fawcett.
La scurt timp, Fawcett s-a retras temporar din funcţia de director executiv al Fundaţiei Prinţului Charles, iar fundaţia de caritate a anunţat că va fi deschisă o anchetă cu privire la acuzaţiile făcute.
Conform unei declaraţii oficiale a Poliţiei Metropolitane, decizia de a ancheta presupusele infracţiuni vine în urma „evaluării unei scrisori din septembrie 2021, care făcea referire la aşa-numitele oferte de ajutor acordate pentru a asigura onoruri şi cetăţenie unui cetăţean de origine saudită”.
 „Ofiţerii au colaborat cu Fundaţia Prinţului cu privire la constatările unei anchete independente referitoare la practicile de strângere de fonduri”, mai scria în declaraţie.
Se presupune că fundaţia continuă să ofere cooperarea deplină Poliţiei Metropolitane.
Clarence House (reşedinţa Prinţului Charles) şi-a reiterat afirmaţiile potrivit cărora Prinţul Charles „nu avea cunoştinţă de presupusa ofertă de onoruri sau de cetăţenie britanică pe bază de donaţie către fundaţiile sale de caritate”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.