Pelicula ”Colonia”, de Florian Gallenberger, cu Emma Watson în rol principal, deschide festivalul Zilele Filmului German, vineri, de la ora 19.00, la Cinemateca Eforie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colonia” este un film despre abuzurile puterii şi istoriei, îndoctrinare şi manipulare, limitele credinţei şi supunerii, dar şi despre puterea de sacrificiu în numele iubirii. Din distribuţie mai fac parte Daniel Brühl şi Michael Nyqvist.

Filmul este subtitrat în limba română, iar publicul vizat este cel cu vârste de peste 15 ani. 

Regizorul fimului, Florian Gallenberger, este una dintre tinerele speranţe ale cinematografiei germane de astăzi, recompensat în 2001, cu premiul Oscar pentru scurtmetrajul ”Quiero ser”.

Pelicula este o captivantă poveste fictivă derulată pe fundalul real al Coloniei Dignidad, o aşezare fondată în 1961, în sudul Republicii Chile, de către o sectă germană. În 1973, în zilele când izbucnea puciul militar al lui Augusto Pinochet împotriva lui Salvador Allende, un tânăr fotograf german ajunge să fie încarcerat în beciurile coloniei, iar iubita sa va porni în căutarea lui.

La evenimentul de deschidere a festivalului participă Evelin Hust - directoarea Goethe-Institut, organizatorul evenimentului, şi Mihai Fulger - critic de film, selecţionerul ediţiei din acest an.

Preţul biletelor este de 10 lei, însă există şi posibilitatea abonamentelor: 4 intrări à 8 lei, total 32 lei. Abonaţii Cinematecii Eforie beneficiază de tarife reduse.

Cea de-a 11-a ediţie a Zilelor Filmului German are loc în perioada 4 - 10 noiembrie. Un număr de 22 de pelicule vor fi proiectate la Cinemateca Eforie, iar filmul de închidere, ”Moarte hipioţilor!! Trăiască punk-ul!“, scris şi regizat de Oskar Roehleravând, va rula în clubul Control, fiind urmat de concertul trupei germane Jolly Goods. Accesul publicului în ultima zi a festivalului este gratuit.

”Făcând o radiografie rapidă a legaturilor mele cu Germania, legături cinematografico-afective, cred totuşi că cel mai important e începutul. Prima mea întâlnire cu Berlinul a fost… prima mea participare la un festival de film în afara României. Dacă mă uit la cum s-au adunat lucrurile de-a lungul timpului, constat că am mulţi prieteni cineaşti, producători de film, agenţi de vânzări din toată lumea, dar cei mai mulţi dintre aceştia sunt germani. Foarte multe dintre aceste prietenii au pornit la Berlinale, la Conecting Cottbus, în cadrul programului Nipkow. Singura imagine de film din biroul meu e un afiş al filmului lui Wim Wenders «Der Himmel uber Berlin», nu ştiu de unde-l am, de când îl am, e acolo, în faţa mea, zi de zi”, a transmis producătorul de film Ada Solomon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.