Paul McCartney l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump pentru atitudinea lui cu privire la schimbările climatice, spunând că unele dintre acţiunile acestuia sunt ”nebuneşti”, informează bbc.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui McCartney, Donald Trump a anulat ”multe dintre progresele care au fost făcute” în sprijinul mediului.

În luna iunie, preşedintele Trump a anunţat că va scoate Statele Unite ale Americii din Acordul de la Paris pentu reducerea emisiilor de dioxid de carbon la nivel mondial.

Trump a spus că unul dintre motivele pentru care ia această decizie este că îşi doreşte să stabilească un nou acord, care să nu dezavantajeze mediul de afaceri din SUA. 

Preşedintele american a mai spus, la un moment dat, că ideea de încălzire globală a fost lansată de China, cu scopul de a determina producţia americană să fie mai puţin competitivă.

Paul McCartney a vorbit în cadrul unui interviu pentru Radio 1 Newsbeat despre noul său scurtmetraj, prin care încurajează oamenii să renunţe la alimentele din carne o zi pe săptămână. El susţine că reducerea nevoii de a consuma carne ar ajuta mediul.

”Este o parte a soluţiei. Multe persoane spun asta de multă vreme, dar alţii se opun. Mai ales că avem pe cineva ca Trump care crede că schimbările climatice sunt o farsă. Mulţi oameni, între care mă număr, cred că aceasta este pur şi simplu nebunie. Aşa că este un moment bun să încercăm să le spunem oamenilor să uite de el şi să le arătăm că pot face ceva pentru a ajuta mediul”, a spus artistul. 

Născut pe 18 iunie 1942, Paul McCartney este cântăreţ, multi-instrumentist şi compozitor. Şi-a început cariera ca basist şi vocalist al grupului The Beatles, în 1957, iar după destrămarea formaţiei, în 1970, a continuat cu o carieră solo care include, între altele, 24 de albume de studio şi 18 premii Grammy. În 2012, britanicul a primit Legiunea de Onoare, din partea preşedintelui Franţei, Francois Hollande. Artistul britanic a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic de regina Elizabeth a II-a, în onoarea căreia a cântat, în faţa a zeci de mii de spectatori, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.