Paginile de Spotify ale mai multor artişti, între care Lana Del Rey şi Dua Lipa, au fost vandalizate miercuri de un hacker care a publicat mesaje despre Donald Trump şi Taylor Swift, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biografiile artiştilor au fost înlocuite de hacker, autointitulat Daniel, care a schimbat şi fotografiile celebrităţilor cu una a lui.

Autorul atacului a cerut utilizatorilor să îl adauge pe Snapchat, adăugând în text „Trump 2020”.

„Toate cele bune, felicitări reginei mele, Taylor Swift”, a mai scris el.

Pe Twitter, utilizatorii au publicat capturi cu paginile modificate, între care se regăseau şi cele ale rapperilor Future şi Pop Smoke.

Spotify a reparat conturile rapid, iar paginile afectate au revenit la normal.

Nu este clar cum a reuşit Daniel să editeze paginile unora dintre cei mai cunoscuţi artişti. Platforma de streaming are un produs special pentru artişti, Spotify for Artists, prin care sunt gestionate conturile lor.

Unealta permite utilizatorilor să creeze o pagină pentru o trupă sau să se alăture echipei unui artist pentru a o gestiona. Însă o pagină deja revendicată nu poate fi revendicată din nou. Pot fi adăugaţi membri ai echipei.

Spotify nu a comentat legat de incident.

La finalul lunii noiembrie a fost anunţat că Spotify începe resetarea parolelor unei părţi semnificative dintre utilizatorii săi, după ce datele acestora au fost descoperite online, într-o bază de date nesecurizată, cu origini necunoscute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.