O piaţă din Paris va fi redenumită "Piaţa Diana prinţesă de Wales", omagiu adus prinţesei care a murit în urma unui accident în tunelul Podului Alma, a anunţat miercuri Primăria din Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Piaţa, inaugurată în iulie 1997 şi iniţial numită Maria Callas nu a putut fi inaugurată" din cauza accidentului din 31 august 1997, a adăugat o sursă din Primărie pentru AFP, confirmând o informaţie a ziarului Le Monde. 

"La începutul anilor 2000, bulevardul George Mandel (arondismentul XVI), de la numărul 2 la numărul 51, a fost redenumit Maria Callas", a continuat aceeaşi sursă. 

Această decizie va fi votată de Consiliul din Paris, care va avea loc între 11 şi 14 iunie. 

Urmărită de paparazzi când au ieşit dintr-un cochet restaurant parizian, prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, şi partenerul ei, egipteanul Dodi Al Fayed, au murit în urmă cu 20 de ani într-un teribil accident de maşină. 

Timp de o săptămână, până la funeralii, Regatul Unit a ţinut un doliu fără precedent. 

Influenţa prinţesei Diana asupra monarhiei a continuat chiar şi după moartea sa, afectând serios imaginea membrilor Windsor. 

Regina Elizabeta a II-a a a fost în special blamată pentru că s-ar fi arătat insensibilă la decesul fostei sale nurori. Constrânsă să se modernizeze, această familie regală, despre care prinţesa de Wales spunea că o urăşte, a ieşit întărită. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.