O femeie din Roma în vârstă de 60 de ani a fost amendată de autorităţile italiene după ce şi-a justificat prezenţa pe strada Lundi, de Paşte, prin faptul că voia să-şi scoată ţestoasa la aer. A primit o amendă de 400 de euro, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Forţele de ordine din cartierul Centocelle au sancţionat o femeie de 60 de ani surprinsă în afara domiciliului ei fără un motiv justificat", în ciuda măsurilor de izolare în vigoare pentru a combate coronavirusul, a anunţat marţi serviciul de presă al jandarmilor într-un comunicat. 

Această femeie, care "se plimba pe jos cu ţestoasa ei", "a oferit o explicaţie ciudată, afirmând că a ieşit pentru a plimba ţestoasa". 

Această explicaţie nu a convins patrula de carabinieri, care a amendat-o cu 400 de euro, a precizat maiorul Nunzio Carbone. 

Un număr record de amenzi a fost înregistrat în Italia, luni, de paşte, zi de sărbătoare în Peninsulă. 

Din 252.148 de controale, 16.545 au fost amendatepentru nerespectarea regulilor care limitează deplasările, o creştere cu 20,2% faţă de câte au fost în Duminica Paştelui (13.756). Potrivit datelor publicate de Ministerul de Interne, duminică şi luni, au fost verificate 465.713 de persoane, dintre care 30.301 nu au respectat regulile, adică 6,5%, în comparaţie cu 3% şi 4% în medie în timpul săptămânii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.