O echipă de şoimari a descoperit, după ce a salvat la începutul lunii o bufniţă dintr-un şanţ, că ea era prea grasă să mai poată zbura. I-a impus un regim alimentar strict, iar după două săptămâni a eliberat-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suffolk Owl Sanctuary din estul Angliei a fost chemată să salveze bufniţa, după ce o femei a văzut-o stând într-un şant.

Rufus Samkin, şeful echipei, a declarat pentru CNN că, iniţial, au crezut că pasărea a fost rănită şi că nu putea zbura din cauza faptului că era udă, dar şi după ce a fost uscată şi au constatat că starea ei de sănătate era bună, bufniţa tot nu reuşea să zboare.

Membrii echipei s-au gândit apoi că era posibil să fi fost ţinută captivă, dar nu au găsit dovezi în acest sens. Ea refuza hrana oferită de regulă păsărilor ţinute în casă.

„Am examinat-o complet şi am descoperit că nu era nimic în neregulă, în afara faptului că era supraponderală în mod special. Era foarte dolofană şi foarte udă”, a mai spus Samkin. „Bufniţele au o problemă cu impermeabilitatea, aşa că, dacă se udă, nu mai pot zbura normal. Dar aceasta nu putea zbura deloc. Era cu aproape o treime peste mărimea la care poate ajunge o femelă”.

Bufniţa în cauză avea multe depuneri de grăsime în zona abdomenului şi a picioarelor, a completat el.

„Când am căutat mai bine şi am examinat locul în care a fost găsită, am descoperit că era plin de şoareci sălbatici. A fost un an chiar bun pentru speciile prădătoare, aşa că eu cred că ea s-a răsfăţat cam mult, a fost apoi udată şi prea grasă să mai zboare”.

Suffolk Owl Sanctuary a ţinut bufniţa la cură timp de două săptămâni, pentru a o readuce la greutatea normală, iar luni a eliberat-o în natură, în zona în care a fost găsită.

„Trebuia să ţină regim. Sper că a învăţat câte ceva”, a mai spus Samkin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.