Jeanne Socrates, în vârstă de 77 de ani, a intrat în cărţile de istorie după ce a navigat cu barca ei de 11,5 metri în jurul lumii, singură şi neasistată, în 320 de zile, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Socrates, din Lymington, Hampshire, şi-a început şi a încheiat călătoria în în Victoria, Canada. 

Ea a fost însoţită de mai multe bărci în momentele finale ale călătoriei, în timp ce sute de oameni au încurajat-o din port. 

Clubul Royal Victoria Yacht a felicitat-o sâmbătă pe Socrates pentru că a încheiat circumnavigaţia neasistată şi pentru că a stabilit recordul de cea mai în vârstă persoană care a realizat acest lucru. 

În timpul călătoriei ei, pe barca Nereida, Socrates a avut probleme la navigarea de rezervă, în timp ce a pierdut panourile solare. 

Socrates era deja cea mai vârstnică femeie care a făcut călătoria, realizând-o în 2013. 

Clubul The Royal Victoria Yacht a spus că recordul anterior a fost deţinut de Minoru Saito, care avea 71 de ani când şi-a încheiat călătoria în 2005. 

Socrates a reuşit să depăşească o serie de neplăceri de-a lungul carierei ei. În 2017, a căzut din barcă, rupându-şi gâtul şi coastele, în timp ce se pregătea pentru o încercare de record.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.