Numărul personajelor LGBT (lesbian, gay, bisexual, transexual) din filmele lansate anul trecut la Hollywood a fost mai mic cu 12% faţă de 2016, potrivit unui raport al Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procentul a fost mai mic cu 6 puncte faţă de anul precedent şi este cel mai mic de când GLAAD a început indexarea în urmă cu şase ani, scrie BBC.

Totuşi, organizaţia a anunţat că reprezentarea diversităţii rasiale a cunoscut o îmbunătăţire în 2017.

Dintre cele 109 filme lansate anul trecut de studiouri, 14 au avut personaje LGBT, iar dintre aceste personaje, 43% erau caucaziene, 28,5%, de culoare, iar 28,5%, latino-americane. Între ele, Blair, interpretat de Zoe Kravitz în „Rough Night”, şi personajul Lope al lui Demian Bichir din „Alien: Covenant”.

Preşedinta GLAAD, Sarah Kate Ellis, a transmis că pentru 2018 vede un progres, odată cu lansarea unor filme ca „Love, Simon”, „Annihilation” şi „Blockers”.

„Dacă Hollywoodul vrea să rămână relevant în viziunea acestui public, trebuie să creeze poveşti care să reflecte lumea LGBTQ”, a spus ea.

Criticate au fost unele filme cu supereroi, precum „Thor: Ragnarok”, ai cărui producători au eliminat o scenă ce confirma că Valkyrie este bisexual.

Referitor la filmele care au avut personaje LGBT, organizaţia a explicat că 64% dintre personaje sunt homosexuali, 36%, lesbiene, iar 14% personaje bisexuale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.