Filmul „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, cu Tom Holland, Zendaya şi Benedict Cumberbatch în distribuţie, a înregistrat cel mai bun debut al anului în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul a generat încasări de 3.052.455 de lei în primele trei zile pe marile ecrane româneşti, potrivit cifrelor Cinemagia.

Din punct de vedere al cifrelor înregistrate în prima săptămână, el este urmat de „Furios şi iute 9”, cu 2.975.764 de lei, şi de „Venom: Să fie carnagiu”, cu 1.703.890 de lei.

În noul film „Spider-Man”, personajul principal Peter Parker se confruntă cu cel mai brutal inamic de până acum - trecutul. Intriga este ţesută pe mai multe planuri, iar Spider-Man se întâlneşte cu personajele negative din francizele anterioare. Este vorba despre Doctor Octopus, jucat de Alfred Molina, de Electro (Jamie Foxx) şi de Green Goblin (Willem Dafoe). În cea mai recentă continuare „Spider-Man”, identitatea reală a lui Parker a fost dezvăluită în ultimele momente ale filmului. Acum, viaţa lui este marcată de haos.

Cumberbatch este Doctor Strange, căruia Parker îi cere ajutorul. Zendaya îşi reia rolul MJ, Jacob Batalon revine ca Ned Leeds, Marisa Tomei - ca mătuşa May, Benedict Wong - ca Wong şi Jon Favreau - ca Happy Hogan. Lungmetrajul, al treilea cu Holland în prim-plan, este regizat de Jon Watts.

La nivel global, potrivit boxofficemojo.com, producţia a generat în patru zile încasări de aproximativ 601 milioane de dolari.

Drama „Casa Gucci/ House of Gucci” a coborât pe poziţia secundă, după trei săptămâni petrecute pe primul loc. În al patrulea weekend de la lansare, filmul cu Lady Gaga şi Adam Driver în distribuţie a obţinut încasări de 189.946 de lei.

Filmul lui Ridley Scott detaliază asasinarea lui Maurizio Gucci (jucat de Adam Driver) şi decăderea dinastiei din industria modei. Lady Gaga joacă rolul Patriziei Reggiani, fosta soţie a lui Maurizio care a fost acuzată şi condamnată pentru asasinarea lui, după ce a părăsit-o pentru o femeie mai tânără. Patrizia Reggiani a executat 18 ani de închisoare, primind porecla Black Widow, înainte de a fi eliberată în 2016.

Povestea este bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston şi Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuţie fac parte Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino şi Mădălina Ghenea.

„Encanto”, producţie Disney, a coborât o poziţie, până pe trei, după ce în al patrulea weekend de la premieră a generat încasări de 146.783 de lei.

Animaţia spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar şi casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieţii de zi cu zi. Când însă descoperă că magia care înconjoară Encanto e în pericol, Mirabel decide ca ea, cea mai comună dintre Madrigali, să fie cea care salvează totul.

„Spencer”, cu actriţa americană Kristen Stewart în rolul prinţesei Diana, a debutat pe locul al patrulea în top, cu încasări de 129.847 de lei.

Filmul regizat de Pablo Larrain - cunoscut pentru „Jackie” - şi scris de Steven Knight, creatorul „Peaky Blinders”, se axează pe un weekend din viaţa prinţesei Diana, când a petrecut vacanţa de Crăciun cu familia regală pe proprietatea de la Sandringham, în Norfolk, şi a decis să renunţe la căsătoria cu prinţul Charles.

Animaţia „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2” a ocupat locul al cincilea, în coborâre două poziţii, după ce, în al doilea weekend, a generat încasări de 111.152 de lei.

„Sing 2”, regizat de Garth Jennings, continuă povestea animalelor care au reuşit să salveze un teatru din Redshore City printr-un concurs muzical. Acum, după cinci ani, Buster Moon şi prietenii lui trebuie să convingă un star rock retras din lumina reflectoarelor, Clay Calloway (interpretat de Bono), să li se alăture pentru un nou show.

Personajelor şi-au împrumutat vocile, între alţii, actorii Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson şi Taron Egerton. În plus, trupa irlandeză U2 a compus „Your Song Saved My Life”, special pentru această animaţie

Top 10 al box office-ului românesc de weekend este completat de comedia romantică „Te urăsc, te iubesc/ The Hating Game”, comedia SF „Vânătorii de fantome: Moştenirea/ Ghostbusters: Afterlife”, lungmetrajul fantasy „Dune”, şi de filmele horror „Resident Evil: Bun venit în Raccoon City” şi „Venom: Să fie carnagiu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.