Noii artişti anunţaţi pentru Festivalul Plai 2017 sunt Tony Allen, unul dintre fondatorii afrobeat-ului, şi trupa Tamikrest, ”vocea” poporul Tuareg, marginalizat de decenii. Pe scena after party vor urca Chassol, considerat inventatorul stilului muzical “ultrascore”, dar şi Röyksopp, doi norvegieni care-au remixat Coldplay, Depeche Mode şi Kings of Leon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii ediţiei 2017 a Festivalului Plai de la Timişoara au anunţat, luni, încă o serie de artişti care vor urca pe scena manifestării.

Tony Allen, originar din Nigeria, a înregistrtrat până acum 72 de albume. La 77 de ani, el va urca pe scena Festivalului Plai de la Timişoara cu cel mai recent proiect al sau “A Tribute To Art Blakey & The Jazz Messenger”.

Trupa Tamikrest vine la Timişoara din Mali. Ousmane ag Mossa, crescând în sudul deşertului Sahara, a decis că va deveni un avocat pentru poporul Tuareg care este marginalizat de decenii.

”Pentru a-şi transmite mesajul a ales calea muzicii, înfiinţând în 2006 împreună cu câţiva prieteni din oraşul Kidal (nordul Mali) trupa Tamikrest. De atunci, nu este aspect al vieţii din nordul Mali pe care Ousmane să nu-l fi dezbătut şi transmis mai departe. Priorităţile Tamikrest sunt unitatea, educaţia, dezvoltarea şi pacea”, anunţă organizatorii.

Cel mai recent album Tamikrest, ”Kidal”, este în primul rând ”un album de rock’n’roll ce trebuie ascultat în afara nişei de world music, este incredibil de brut şi de fermecător, ca o călătorie cu dor spre locurile natale”.

Artistul Chassol vine din Franţa la Festivalul Plai de la Timişoara şi va urca pe scenă pe durata after party.

”Sunete ale naturii – păsări, vânt, apă, voci umane îmbinate cu clape, tobe şi proiecţii, aşa sună Cristophe Chassol. Publicul asistă la un documentar, o călătorie vizuală şi sunete live ce îl teleportează din spaţiul în care are loc evenimentul în mediul creat de artist, la mii de kilometri depărtare”, mai spun organizatorii.

Fiul unui saxofonist şi şofer de autobus, Chassol a început conservatorul de muzică la vârsta de patru ani şi a studiat acolo următorii 16 ani. După absolvire, a compus muzică de film şi de teatru. Este inventatorul stilului muzical “ultrascore”, care presupune crearea de muzică în jurul unor sunete naturale.

Tot pe scena after party vor urca Röyksopp, doi DJ norvegieni care au remixat Coldplay, Depeche Mode, Kings of Leon şi au scris muzică pentru Robyn şi Lykki Li.

”Cu un istoric pe scena de clubbing şi o sensibilitate pentru italo-disco, Röyksopp combină neaşteptatul cu familiarul şi cerebralul cu proaspătul. Clar definiţi în zona de synth-pop, Röyksopp sunt pionierii unui sunet distinct şi incredibil de unic în toate sensurile cuvântului”, precizează organizatorii.

Festivalul Plai va avea loc la Timişoara, în perioada 8-10 septembrie şi este cel mai important festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari.

Este primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.